Oud SP’er presenteren nieuwe politieke partij ‘Lokaal Sociaal’

Foto: Lokaal Sociaal

Oosterhout is sinds kort een nieuwe politieke partij rijker. De nieuwe partij ‘Lokaal Sociaal’ presenteerde zich gisterenavond aan het grote publiek. De partij komt voort uit de lokale afdeling van de SP en is vastberaden mee te doen aan de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart volgend jaar.

Nieuwe politieke partij

Lokaal Sociaal is de nieuwe lokale sociale linkse partij. In 2014 hebben ruim 2.200 Oosterhouters op de Socialistische Partij gestemd. Die partij doet in 2018 echter niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Lokaal Sociaal is opgericht door voormalige SP-leden om in Oosterhout het socialistische gedachtegoed niet verloren te laten gaan.

Waar staat Lokaal Sociaal voor?

De partij stelt zich ten doel: “Het uitdragen van het socialistisch gedachtegoed teneinde een samenleving te bevorderen, welke is gebaseerd op zorgzaamheid, respect, solidariteit, gelijkwaardigheid en behoud en bescherming van natuur en milieu”, zoals wethouder Mark Vissers dat zo mooi uit de oprichtingsakte voorlas tijdens de officiële presentatie van de nieuwe partij. In principe wijkt het beleid niet veel af met het beleid dat door SP Oosterhout de afgelopen 4 jaar is gevoerd.

Bestuur & Fractie

Het bestuur van Lokaal Sociaal bestaat uit: Ellen van der Bend (voorzitter), Kees Driesse (secretaris) en Mark Vissers (penningmeester). De fractie bestaat uit: Fractievoorzitter Alexandra Beekers en fractieleden Kees Driesse en Jurgen Koumans.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen