Burgemeester Mark Buijs benoemd tot Ereburger van Oosterhout

Foto: Gemeente Oosterhout

Tijdens zijn afscheidsreceptie is burgemeester Mark Buijs woensdagavond benoemd tot Ereburger van Oosterhout. Hij ontving de Erepenning en oorkonde uit handen van locoburgemeester Clèmens Piena.

Burgemeester Buijs

Het ereburgerschap wordt conform het bepaalde in de “Verordening onderscheidingen gemeente Oosterhout 2012” slechts in zeer bijzondere gevallen toegekend, en wel: “als blijk van grote waardering en erkentelijkheid jegens een burger, al of niet inwoner van de gemeente Oosterhout, die zich op uitnemende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de plaatselijke gemeenschap, hetzij in zijn of haar werk, hetzij door de vervulling van functies in het sociaal-maatschappelijk leven, hetzij door het leveren van een uitzonderlijke prestatie met een belangrijk uitstralingseffect voor de hele gemeente.”

Ereburgerschap

De gemeente laat weten: “Burgemeester Buijs voldoet zeer zeker aan deze criteria. De toekenning van deze onderscheiding geschiedt door burgemeester en wethouders, echter gehoord de fractievoorzitters uit de gemeenteraad. Het fractievoorzittersoverleg is unaniem in zijn advies aan het college dat er geen beletsel is om de erepenning en het ereburgerschap aan Mark Buijs toe te kennen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen