Sloop en nieuwbouw busstation Leijsenhoek

Foto:

De gemeente Oosterhout begint in de eerste week van september met de sloop van het bestaande busstation aan de Leijsenhoek. Vervolgens wordt op deze plek een nieuw busstation gebouwd, met een aantrekkelijker uitstraling. Het nieuwe busstation is medio 2015 gereed en zal daarna weer in gebruik genomen worden. Daarnaast krijgt ook de Leijsenhoek zelf een opknapbeurt.

Tijdens de werkzaamheden kunnen de bussen van Veolia de Leijsenhoek niet gebruiken. De centrale bushalte van Oosterhout zal daarom tijdelijk verhuizen naar de Abdis van Thornstaat (ter hoogte van de Sint Antoniuskerk en de kloostermuur). Tussen de rotonde bij de Antoniuskerk en de Zandheuvel worden aan weerszijden van de straat tijdelijke halteplaatsen aangelegd. De busreizigers kunnen hier op- en overstappen. De fietspaden worden op die plek tijdelijk omgelegd.
Op het terrein naast de Antoniuskerk komt een tijdelijke fietsenstalling voor 160 fietsen. Vanwege de veiligheid en de doorstroming van fietsers en voetgangers  zal het niet toegestaan zijn om fietsen te stallen langs de Abdis van Thornstraat.
De Oosterhoutse gemeenteraad heeft in november 2013 besloten om het huidige busstation te vernieuwen. Het station vormt de spil in het Oosterhoutse openbaar vervoernetwerk en is hoognodig aan vernieuwing toe. De perrons voldoen niet meer aan de eisen van toegankelijkheid en de uitstraling past niet bij de gemeentelijke verkeersvisie waarin openbaar vervoer een belangrijke rol speelt. 
Vanaf 7 september gaat Veolia rijden met een nieuwe dienstregeling. Daarna start men met de sloop van het huidige busstation. Vanaf dat moment kan er geen gebruik meer worden gemaakt van het huidige busstation.
station2
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen