Boerenbruiloft op de Markt gaat gewoon door ondanks code geel

Vanmiddag worden Jaonus en Hendrien weer in den onecht verbonden tijdens de traditionele Boerenbruiloft. Dit jaar zal deze plaatsvinden op het Hatsekiedeeplein op de Markt in plaats van de Heuvel en La Cantina. We belden even met Edward Heijnen, voorzitter van de commissie Boerenbruiloft of code geel van het KNMI nog roet in het eten kon gooien. Zijn antwoord: "Code geel... dat staat voor bier!" Kortom, vanmiddag gewoon om 13.00 uur de act op de Markt en rond half twee de huwelijksvoltrekking op het Hatsekiedeeplein.

Volledige uitslag Kaaiendonkse Optocht

Zondagmiddag trok de Kaaiendonkse Grote Optocht door de straten. Gisterenavond werden de winnaars bekend gemaakt. Bij de Grote Wagens was het de jubilerende CV De Pierewaaiers die zowel de eerste prijs als de publieksprijs in de wacht sleepten. Bij de Grote Groepen won Ut Ies Wè, bij de Kleine Groepen C.V. Ketel en bij de Paren & Individuelen nam de Zitteboerenvasteavondbedoening de prijs mee naar huis. Hieronder de volledige uitslag:

Genomineerden voor het ’t In Zak & Askruis 2017

Zaterdag 25 februari 2017 in alle vroegte – als de zon nog slaapt en elk weldenkend mens zich aan de dageraad niks gelegen laat liggen – zijn de mannen van UT KAAIENDONKS KEPELLEKE D’ASKRUIZEN al onderweg! Zij brengen op dat onmogelijk vroege uur een verrassend bezoek aan een zorgvuldig uitverkoren Oosterhoutse man of vrouw die naar het scherp en evenwichtig oordeel van UT KEPELLEKE de twijfelachtige eer te beurt valt om ‘T IN ZAK & ASKRUIS te ontvangen.