Expositie penningen en beeldjes van Theo Adriaanse bij Theek 5

Foto: Jan Schippers

Afgelopen week opende Corrie Adriaanse een bijzondere kleine expositie in Theek 5, gewijd aan haar man Theo.

Expositie Theo Adriaanse

Bij binnenkomst in Theek 5 vangt een bescheiden maar intrigerende tentoonstelling direct de aandacht. In twee vitrines onder de trap liggen een verzameling penningen en beeldjes, zorgvuldig bijeengebracht door Theo Adriaanse gedurende zijn leven. Maar het is niet zomaar een expositie over Theo zelf, maar eerder een eerbetoon aan zijn passie voor kunst, specifiek de verzameling van werken van Niel Steenbergen.

Penningen en beeldjes

De tentoongestelde stukken variëren van fraai vormgegeven penningen tot beeldjes die elk een verhaal lijken te vertellen. Opmerkelijk zijn onder andere de beeldjes van ‘Het Gesprek’, ‘De Marskramer’ en ‘De Dood’. Laatstgenoemde, een fascinerend beeldje, betreft een ontwerp voor een slaguurwerk. Een geraamte, subtiel maar expressief vormgegeven, houdt aan de rechterkant een zandloper omhoog, terwijl het aan de linkerkant een klepel vasthoudt. Het beeldje lijkt te spreken over de eeuwige dans tussen tijd en vergankelijkheid.

Loop eens binnen!

De expositie nodigt uit tot contemplatie en bewondering voor de minutieuze details van elk stuk. Het is een kans om een glimp op te vangen van Theo’s passie en zijn liefde voor kunst, zoals hij die gedurende zijn leven heeft ervaren en gedeeld. Loop eens binnen bij Theek 5 tijdens de openingsuren en laat je betoveren door deze verzameling miniatuurkunstwerkjes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen