Brabant koploper babymoonen: bijna helft aanstaande ouders gaat op vakantie

Foto: Marjonhorn by Pixabay

Bijna de helft (43,44%) van de Brabantse stellen die een kindje verwachten gaat op babymoon, zo blijkt uit onderzoek van Made for Moments.

Babymoon

Nog héél even met zijn tweetjes – of eigenlijk: drietjes – er tussenuit voordat alles anders wordt. Dat is het idee van de babymoon, een vakantie voor stellen die hun eerste kindje verwachten. Bijna de helft (43,44%) van de Brabantse stellen die een kindje verwachten gaat op babymoon. In Zeeland daarentegen gaat slechts 18,75% nog op reis voordat de kleine er is, zo blijkt uit onderzoek onder 750 respondenten. “De babymoon is al sinds enkele jaren in opkomst, maar wordt nu echt populairder’, vertelt Patricia Pauwels van Made for Moments.

Steeds populairder

87,5% van de ondervraagden is bekend met de term en 35,8% is ook op babymoon geweest (waarvan een heel klein deel alleen). ‘Influencers begonnen de term een paar jaar geleden steeds vaker te gebruiken en inmiddels is de babymoon helemaal ingeburgerd.’ Nederlandse reisorganisaties spelen daar al langer op in door bepaalde vakantiebestemmingen specifiek aan te prijzen als babymoon-vakantie. Opvallend is dat de meeste respondenten ‘gewoon’ in Nederland zijn gebleven voor hun tripje, namelijk 51,5%. Het gros maakte de reis tussen de 20 en 24 weken zwangerschap. ‘Dan mag je ook nog vliegen’, duidt Pauwels. 29,2% pakte dan ook daadwerkelijk het vliegtuig voor de babymoon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen