Trees Schoenmakers: eerste vijftigjarige jubilaris bij GZO

Foto: Gerrie van Bree | GZO

Trees Schoenmakers, die een jaar na de oprichting lid werd, is de eerste die haar vijftigjarig jubileum viert bij GZO.

Gemengd zangkoor Oosterheide

Gemengd zangkoor Oosterheide (GZO) begon in 1973 met 18 leden. Hans van der Sterren was de eerste dirigent van GZO en een collega van Trees’ man op de KTS in Oosterhout. Trees, afkomstig uit een muzikale familie, sloot zich op 9 mei 1974 aan bij het koor. Op 15 december van datzelfde jaar, kort na haar dertigste verjaardag, gaf GZO zijn eerste echte concert in de kapel van het St. Josephziekenhuis, met 45 leden en een entreeprijs van drie gulden.

Trees Schoenmakers

Het is onmogelijk om alle optredens van GZO in de afgelopen vijftig jaar op te sommen, maar Trees was bij elke uitvoering aanwezig en kende haar partij altijd door en door. Ze zong 20 jaar onder Hans van der Sterren, 16 jaar onder Ben van Wanrooij (ook een collega van haar man Kees), ruim 6 jaar onder Charles van der Veeke en nu al bijna 8 jaar onder Herman Kofflard. Trees oefende ijverig thuis haar sopraanpartij en doet dit nog steeds. Het koor is haar grote passie en daarvoor moet alles wijken.

Helpende handjes

Trees is altijd trouw aanwezig bij de repetities. Ze heeft destijds geholpen bij het opzetten van de lotto en spande zich altijd in om veel entreekaarten te verkopen in haar familie- en vriendenkring. Tijdens de repetities helpt Trees al jaren mee met het schenken van koffie en thee in de pauze en van drankjes na afloop. Ze nam deel aan alle koorreizen en kooruitstapjes en bood samen met haar man Kees graag de helpende hand bij het inrichten van de concertlocaties, want GZO groeide al snel naar meer dan 100 leden. Trees, van harte gefeliciteerd met jouw vijftigjarig jubileum!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen