TSC – WNC met 3-4 een waar doelpuntenfestijn

TSC en WNC leverden een waar doelpuntenfestijn af, waarbij de eindstand 3-4 werd. Het verslag is van Henk Jansen.

TSC -WNC

Deze keer was de neutrale toeschouwer de grote winnaar. Waar TSC een week eerder nog met een doelpuntloos gelijkspel van het veld af stapte, verliep het deze keer duidelijk anders. WNC, momenteel op de tweede plaats in het klassement, mag dan geen kampioen worden, maar heeft alle mogelijkheden in eigen hand voor een periodetitel. Ze zijn een technisch vaardig team met een aantal razendsnelle spelers. Desondanks wist een opnieuw zwaar gehavend TSC behoorlijk lang stand te houden, zij het soms met enige moeite.

Achterstand 0-3

Tot kort voor rust wist een schuiver van de WNC-spits in de korte hoek doelman Krijn Visser te verrassen, waardoor de ruststand op 0-1 kwam. Toen WNC binnen tien minuten na de pauze zelfs op een 0-3 voorsprong kwam, leek de strijd beslist. Maar daar dacht Marouan Moukouh, net in het veld gekomen, net iets anders over. Met een prachtig schot van grote afstand bracht hij de stand op 1-3. Even flakkerde er hoop op een beter resultaat aan de zijde van TSC, maar die hoop werd snel teniet gedaan door een vierde goal van WNC in de 77e minuut, waardoor het 1-4 werd. Opnieuw liet Bart Dirven, uitblinker bij TSC en wellicht de meest technische speler, zijn klasse zien. Hij speelde de verdediging uit en scoorde beheerst de 2-4. De net ingevallen Beer Groeneveld liet nog een grote kans onbenut voordat Bart Dirven in de laatste minuten ook nog de 3-4 maakte, tot verrassing van iedereen.

Blessuretijd

Met de blessuretijd in het vooruitzicht leek een wonder nog mogelijk, maar die droom bleef uit. Eerlijk gezegd zou dat weliswaar onverdiend maar toch fantastisch zijn geweest. Nu bleef TSC met lege handen achter, terwijl de meeste toeschouwers toch enigszins tevreden huiswaarts keerden. Het verlies tegen WNC is geen schande en wellicht was het zelfs vooraf door kenners al verwacht.