VV Oosterhout in 10 minuten onderuit tegen GSWB

Afgelopen zondag stond voor VV Oosterhout de uitwedstrijd tegen GSBW uit Goirle op het programma. Het wedstrijdverslag is geschreven door Ad Looijmans.

GSBW Goirle – VV Oosterhout

GSBW uit Goirle staat momenteel nummer twee in de derde klasse B. Eerder werd de thuiswedstrijd met 2-1 gewonnen. Deze keer ging het team van Stijn Biemans echter met 3-1 ten onder. Vooral de fase vlak voor rust en de eerste 7 minuten na de hervatting bleken cruciaal. Ondanks deze 10 minuten deed VV Oosterhout eigenlijk goed mee tegen een tegenstander die in alle opzichten vooruitstrevend is.

Eerste helft

Direct na het eerste fluitsignaal zocht GSBW de aanval en al in de eerste minuut moest Beau Eversdijk zijn hart vasthouden toen een poging van Jessey Akkermans net langs ging. Daarna kreeg VV Oosterhout wat meer grip op de wedstrijd en in de 15e minuut kon een schot van Diae Abjij worden geblokt door Igor van Loon. Stijn Biemans wisselde Lucas Barbosa Brito, die geblesseerd raakte, voor Joël de Vos, die zijn taak uitstekend uitvoerde. In de 33e minuut wist Diae de bal eenvoudig achter Jelle van der Velden te plaatsen en zo de 0-1 te scoren. In blessuretijd van de eerste helft strafte Jessey Akkermans zwak verdedigen van VV Oosterhout af door de 1-1 binnen te schieten.

Tweede helft

Amper twee minuten na de rust kon Rick Kuypers eenvoudig scoren, waardoor GSBW op 2-1 kwam, en vijf minuten later kregen ze een strafschop vanwege een overtreding op de achterlijn. Bradley Luiten schoot deze binnen, hoewel Beau er nog zijn hand tegenaan kreeg, waardoor de stand op 3-1 kwam. Daarna bleef GSBW dominant. VV Oosterhout probeerde van alles, maar slaagde er niet meer in om te scoren. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen RKSV Groen Wit op het programma. Voor VV Oosterhout is het zaak om geconcentreerd te spelen en de Princenhaagse formatie op de counter pijn te doen.