Luister naar de Antoniusnoveen in Antoniushuis de Vinder

Foto: Wiljan van der Zanden

Tijdens de diensten op dinsdagavond in Antoniushuis De Vinder wordt 9 weken lang de Antoniusnoveen gebeden. De diensten beginnen om 18.30 uur en je vindt Antoniushuis De Vinder aan de St. Vincentiusstraat 113A.

Heilige Antonius

Op 13 juni is het de naamdag van patroonheilige Sint Antonius van Padua van Antoniushuis de Vinder. Heilige Antonius was een man die begaan was met mensen die het niet makkelijk hadden. Hij deelde brood uit aan mensen die het broodnodig hadden, iets dat later dit jaar in het Antoniushuis ook weer zal plaatsvinden.

Noveenkaart

Maar eerst de Antoniusnoveen, een reeks van dagen (9 weken) waarop men op een bijzondere wijze tot God bidt ter voorbereiding op de feestdag van de Heilige Antonius van Padua. 16 april was de eerste week voor de noveen en is er een algemene boeteviering geweest in de Sint Jansbasiliek. Vanwege de Goede Week wordt er een overgeslagen en begint de noveen op 23 april. De voorganger zal alle kerkgangers hierbij betrekken. Voor de dienst krijg je een speciaal gemaakte noveenkaart uitgereikt. Zo kun je in de dienst meedoen en na de dienst mag je deze noveenkaart mee naar huis nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen