Belangengroep Oranjepolder start petitie tegen Energiepark A59

Foto: Actiegroep Oranjepolder (via Facebook)

Belangengroep Oranjepolder komt in actie en is een online petitie gestart tegen het nieuw aan te leggen Energiepark A59 in de Oranjepolder.

Oranjepolder komt in actie

Belangengroep Oranjepolder: “We starten een online petitie tegen het energiepark A59 in de Oranjepolder. Het college van Burgemeesters en Wethouders stuurt nog volledig aan op het realiseren van een energiepark in de Oranjepolder. Drie (of twee maar dat lezen we alleen maar in de krant en niet in de officiële stukken) gigantische windturbines van maximaal 235 meter hoog, dat is 5x zo hoog als de basiliek in het centrum. Daarbij komt een gigantische zonnepanelenpark (grootte van 55 voetbalvelden). De Oranjepolder verliest minstens 25% van haar omvang door dit energiepark waarbij er onomkeerbare schade aan de natuur wordt aangericht.”

Onduidelijk proces

De belangengroep gaat verder: “Het is onvoorstelbaar maar waar dat bij dit omstreden project het proces niet transparant en duidelijk is. De communicatie is volstrekt onduidelijk en wordt niet actief met ons gecommuniceerd. Sterker nog, de planning verandert keer op keer en alleen na meerdere keren vragen ontvangen wij antwoorden en een klein beetje meer duidelijkheid. Eén in het oogspringend voorbeeld is dat het aanvragen van de vergunning en verandering van het bestemmingsplan nu in twee delen uit elkaar lijkt te vallen. Eerst voor het zonnepark en vervolgens voor het windpark. Hier is nog nooit eerder over gesproken en wij komen hier achter door de stukken van de gemeenteraadsverkiezingen uit te pluizen. Wat de consequenties zijn is voor ons onduidelijk.”

Online petitie tegen Energiepark A59

Belangengroep Oranjepolder roept op: “We hebben jullie stem hier nodig. Vul de online petitie in en zeg NEE tegen het Energiepark A59. Deel de link met buren, buurtgenoten, vrienden en kennissen zodat er massaal NEE gezegd wordt tegen het energiepark in de Oranjepolder.” Op woensdagmorgen zijn er al 245 handtekeningen opgehaald. Wil jij de petitie ook ondertekenen, klik dan op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen