Halloween vieren in winkelcentra Arkendonk en Arendshof

Foto: Winkelcentrum Arkendonk

Volgend weekend wordt Halloween gevierd in Amerika, maar deze trend lijkt ook steeds meer naar Nederland over te waaien.

Spoken in Winkelcentrum Arkendonk

Op vrijdagavond 29 oktober is het griezelen en spoken op Winkelcentrum Arkendonk. Patrick Schouten, bestuurslid van de winkeliersvereniging: “We hebben een flinke groep vreemde wezens die op vrijdagavond over ons winkelcentrum zullen ronddolen. Natuurlijk zorgen we voor sfeervolle aankleding van het plein en ook de etalages zullen veelal in Halloween-stijl zijn aangekleed. Bovendien er staat er een DJ op het plein die zal zorgen voor sfeervolle en spooky muziek muziek op het plein.” Maar ook aan de kinderen is gedacht. Patrick: “Alle kinderen tot 12 jaar kunnen bij de DJ een deelnameformulier halen voor een Halloween Speurtocht door ons winkelcentrum. Het is de bedoeling dat ze de spookjes tellen die in ons winkelcentrum op de ruiten van de winkels zijn geplakt. Voor iedereen die meedoet en het juiste aantal spookjes heeft geteld ligt er een lekkere traktatie klaar!” De speciale Halloween Koopavond start op vrijdagavond 29 oktober om 18.00 uur en zal duren tot 21.00 uur.

Krijg de kriebels in Arendshof

Ook in de Oosterhoutse binnenstad kun je zomaar zombies of een reusachtige spin tegen het lijf lopen in het Halloween weekend. Op vrijdagavond is er tussen 18.00 en 20.30 uur straattheater, waarbij twee grote indrukwekkende machines met licht, geluid en rook door de binnenstad zullen trekken. Speciaal voor jongere kinderen is er een lampionnentocht. De eerste honderd verklede kinderen die zich om 18.45 uur melden op het Hemaplein in ontvangen een gratis Halloweenlampion met lichtje. De lampionnentocht start om 19:00 uur en trekt door de Arendstraat en Kerkstraat richting de Markt. Hier wacht de kinderen nog een verrassing. Daarna trekt de stoet weer verder via Kerkstraat en Nieuwstraat naar Arendshof. In Arendshof ontvangen de kinderen tot slot nog een Halloweentraktatie.

Flash Mobs en ‘ondode bruidspaar’

Zaterdagmiddag kun je in de binnenstad genieten van straattheater met de Spooky Spinnenwagen en steltenlopers, spannende live muziek van drie talentvolle dames op gitaar, viool en contrabas, de Backyard Roses in Freaky Style, en een meet-and-greet met het ondode Bruidspaar. Op het Hemaplein in Arendshof staan van 12.30 tot 16.30 uur vier schminkers klaar om iedereen die dat wil te schminken tot griezel. Kom je verkleed naar de Binnenstad, dan krijg je bovendien een leuke traktatie. Het publiek wordt op deze middag ook nog verrast met flashmobs van Dansschool Eigenwijzer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen