KaaienDoc ziet ‘t levenslicht (en legt ’t meteen vast)

Foto: KaaienDoc

Afgelopen weekend werd ons 67ste carnavalsseizoen geopend en, in kleine kring, werd daaraan de avant-première van een bijzonder initiatief gekoppeld. De figuurlijke zaallichten werden gedimd, het spreekwoordelijk doek ging open en daar was KaaienDoc.

KaaienDoc

KaaienDoc is een verzamelnaam voor een reeks projecten die als doel dienen de geschiedenis van carnaval in Oosterhout in beeld en geluid (passend) gestructureerd vast te leggen. “Het concept broeit al jaren in mijn hoofd en afgelopen vrijdag, een palindroomdag tussen de elf/elf activiteiten in, leek een mooi moment om het startschot te geven… en vast te leggen.”, zo vertelt Peter van Gils, regisseur en initiatiefnemer (‘projector’ lijkt een betere titel in dit geval). “Het eerste product van onze ploeg wordt een documentaire over de naoorlogse carnaval in Oosterhout. De documentaire zal een blik in het verleden van onze prachtige carnavalstradities en -stad geven.”

Bergen filmmateriaal

Voor het samenstellen van deze allereerste documentaire over carnaval in onze stad zijn de afgelopen maanden reeds bergen filmmateriaal binnenstebuiten gekeerd en worden nu gesprekken met diverse oudgedienden gevoerd. KaaienDoc zoekt overigens nog naar allerlei specifiek beeldmateriaal, waarvoor later nog een oproep zal volgen. Voor camerawerk en montage is afgelopen zomer Pim van Dongen aangetrokken, in Kaaiendonk zeker geen onbekende. Voor de toekomst heeft KaaienDoc reeds nog projecten op de rol staan. Mocht je na het lezen van dit stuk vragen hebben, dan is het secretariaat bereikbaar via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen