Jong en oud kunnen woonvragen stellen in het nieuwe Centrum voor Wonen

Foto: Pixabay License / sabinevanerp

Vanaf dit voorjaar kun je bij Centrum voor Wonen terecht voor informatie, advies en begeleiding om vitaal, veilig, comfortabel en prettig zelfstandig te kunnen (blijven) wonen.

Veranderingen

Grote gebeurtenissen en veranderingen in het leven kunnen vragen praktische en financiële vragen oproepen over de huidige en toekomstige woonsituatie. Deze vragen kunnen gaan over zorg, ondersteuning, veiligheid of een fijne dagbesteding. De partners van Centrum voor Wonen willen vroeg met inwoners in gesprek komen. Zo kunnen de partners achterhalen wat ervoor nodig is om prettig, veilig en vitaal zelfstandig te (blijven) wonen. Centrum voor Wonen is een resultaat van deze samenwerking en is een proef voor één jaar.

Bewust en goed voorbereid

Wethouder Clèmens Piena: “De komende jaren neemt het aantal ouderen in Oosterhout toe. Deze inwoners komen voor vragen te staan. Is het mogelijk om in mijn huis te blijven wonen? Kan ik mijn woning aanpassen of beter verhuizen? Mensen zijn van nature geneigd dit soort vragen voor zich uit te schuiven. Maar ook starters lopen tegen vragen aan. Wat kan ik me nog veroorloven als ik op mezelf ga? Wat moet ik allemaal regelen? We zijn blij dat inwoners het komende jaar terecht kunnen bij de partners in Centrum voor Wonen. We gaan in gesprek met inwoners om antwoord te krijgen op hun vragen. Zo gaan ze bewust en goed voorbereid hun toekomst tegemoet.”

Groeiend aantal ouderen

De gemeente Oosterhout krijgt de komende jaren te maken met een toename van het aantal ouderen. Naar verwachting zal de gemeente Oosterhout in 2025 ruim 57.000 inwoners tellen, waarvan ruim 11% 75-plussers. In 2030 stijgt het aantal 75-plussers tot ruim 13%. In dat jaar is bijna 40% van de gehele bevolking boven de 55 jaar en 25% boven de 65 jaar. Er is dus een grote groep die snel zal beginnen aan een volgende levensfase. Er wordt overigens nog wel gezocht naar een ruimte voor het Centrum voor Wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen