Moniek blog 6: “ja, ja daar komt die moeilijke eter weer”

Foto: Moniek van de Afvalrace

Sinds enkele week zijn de kandidaten van de Afvalrace Dongen/Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de zesde blog van Moniek.

Hoi hoi,

De afgelopen weken heb ik veel leuke dingen gedaan, we hebben 2 kookworkshops gevolgd. Vorige week vrijdag was deze in Breda bij Maison Moes en afgelopen vrijdag was deze in Dongen bij natuurlijk tomaat. Beide waren hele leuk.  In Breda hebben we in verschillende groepjes een gerecht gemaakt en daarna geserveerd aan de rest. Ik had die avond mijn moeder meegenomen en samen met andere gezellige mensen hebben wij het voorgerecht gemaakt. Ik moet wel zeggen dit eten was niet echt mijn smaak, jaja daar komt die moeilijke eter weer 😉 Het was allemaal best culinair. Het toetje vond ik wel erg lekker!! Smoothies en fruit jammie!!

img_9475In Dongen hebben we tomatensoep gemaakt, dat is meer mijn ding. Ook kregen we een rondleiding door de kassen, heel leuk om een keer te zien. Ook kregen we na afloop een pot soep mee naar huis en hij smaakte erg lekker!! Ik vond het hele leuke avonden, dat kan ook niet anders met gezellige mensen erbij.

Vorige keer schreef ik dat ik de regelmaat qua eten kwijt was. Nu gaat het steeds weer wat beter maar ik ben er nog niet. Ik moet er echt weer even in komen. Vooral na een weekendje weg met mijn moeder. Ik heb wel een klein beetje op mijn eten gelet maar zeker niet zoals zou moeten. Wel had ik door al dat lopen mijn 100% behaald van die dag dus in mijn beleving was ik goed bezig en heb ik ‘s avonds een pizza op…. Oeps ja echt!! Achteraf had ik er wel een beetje spijt van, want die week bleef ik ook steken met mijn gewicht, dat is dan toch zuur.
Nou moet ik wel zeggen dat ik die week niet veel had gesport door wat dingen die thuis speelde.
Gelukkig heb ik het deze week weer goed opgepakt, heb weer 4x gesport en qua eten ga ik weer de goede kant gelukkig.

Ook wilde ik met jullie een lekker gerechtje delen, iets wat ik erg lekker vind in plaats van brood tussen-de-middag bijvoorbeeld. Het is nog simpel ook, helemaal in mijn straatje!
img_9492

Banaan pannenkoekjes

  • 1 of 2 bananen
  • 2 eieren
  • kokosrasp
  • kokosolie
  1. Doe de bananen, eieren en kokosrasp in een bakje en pureer deze met een staafmixer.
  2. Doe in een pan de kokosolie en laat warm worden.
  3. Vervolgens het mengsel in de pan gieten, zoals een pannenkoek en bak deze heerlijk bruin.
  4. Je kan er na de hand ook aardbeitjes of ander fruit bij eten, heerlijk!!

img_9317Soms vind ik het te lang duren voordat de pannenkoek klaar is, dan maak ik er gewoon een scrambled pannenkoek van, ook net zo lekker.

Laat maar weten of jullie het net zo lekker vinden als ik.

 

 

 

 

“Sometimes it’s three steps forward and two steps back,

but you’re still one step ahead of where you used to be”

Groetjes Moniek

 

 

De Afvalrace Oosterhout/Dongen wordt mede mogelijk gemaakt door:

sponsors-afvalrace

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen