Afvalracer Chantal: “Nog een maandje knallen!”

Foto: Afvalracer Chantal

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwste blog van Afvalracer Chantal.

Nog een maandje knallen

Het mooiste feestje van het jaar zit er weer op en ik heb volop genoten van de gezelligheid en alle complimenten, nogmaals bedankt allemaal! Het is weer tijd om de knop volledig om te zetten en deze maand nog te knallen. En met de finale in mijn achterhoofd leek het mij een leuk idee om een ochtend work out met jullie te delen. Want juist een ochtend work out levert resultaten op waarom dit is zal ik jullie hieronder uitleggen.

Ochtend workout

Onderzoek heeft aangetoond dat in de ochtend sporten verschillende gezondheidsvoordelen heeft, Zo komt tijdens het bewegen het geluk stofje endorfine vrij waardoor je de hele dag een goed humeur hebt. Ook zorgt een goede ochtend workout ervoor dat je alerter ben dan normaal omdat de bloedsomloop hierdoor meer wordt gestimuleerd komt er namelijk meer zuurstofrijk bloed in de hersenen waardoor het focussen en concentreren makkelijker gaat.
De oefeningen van de work out, nemen niet veel tijd in beslag en zijn allemaal leuk om te doen.

Mijn ochtend workout

  • Squats ( 50x) -> oefening waarmee je meerdere beenspieren tegelijk traint, en wordt daarom gezien als een van de meest effectieve oefeningen, daarnaast versterkt deze ook je core ( rug, buik, bekken) zodat je je gehele bovenlichaam stabiliseert.
  • De Wall- sit ( 1 min).-> Effectieve oefening voor het versterken van je bovenbenen, het lijkt een gemakkelijke oefening maar je bovenbenen gaan er serieus van branden. Je traint er ook je bil-onderrug-en buikspieren mee.
  • Sit-ups ( 40 x) -> oefening voor het versterken van de buikspieren.
  • Lunges ( 20X) of te wel de uitstap oefening, een basis oefening voor je bovenbenen en bilspieren, indirect train je ook je kuiten en je core ( rug, buik, bekken)
  • Jumping Jacks (80x) -> oefening voor je kuit en schouder spieren
  • Push-ups (20x) ik ben er geen fan van maar het is een effectieve manier om je conditie te verbeteren, je traint namelijk niet alleen je borstspieren, m aar ook je schouders, triceps en je core.

Herhaal deze oefeningen 2x en je hebt een leuke thuis workout. Ik zou zeggen probeer hem uit en laat mij maar weten wat je er van vindt.

Tot volgende week!
Liefs Chantal

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen