Erfgoed van de Brabanders, verleden met een toekomst

Foto: CC BY-SA 3.0 (G.Lanting)

De Brabantse cultuur en het erfgoed van de Brabanders, wat is dat nou precies? Professor Jan van Oudheusden gaat daar dieper op in tijdens een lezing op maandag 8 april bij heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout in het Huis van Erfgoed aan de Zandheuvel. Toegang is gratis.

Erfgoed: overblijfselen van het verleden

Aan de hand van beelden neemtĀ Professor Jan van Oudheusden de toehoorders mee langs overblijfselen uit het verleden van Noord-Brabant. Van de Sint-Jan in Den Bosch en de prehistorische grafheuvels op de Regte heide naar de fiets van Wim van Est en de oorlogskerkhoven van Bergen op Zoom. Van Oudheusden laat zien dat erfgoed meer is dan een toevallig bewaard gebleven decor van ons dagelijks bestaan, maar dat erfgoed een gevolg is van actieve keuzes die wij maken, steeds opnieuw.

Over Professor Jan van Oudheusden

Van Oudheusden was jarenlang provinciaal historicus van Noord-Brabant en vanaf 2008 als onderzoeksmedewerker verbonden aan de leerstoel Cultuur in Brabant van de Universiteit van Tilburg. Hij publiceerde diverse boeken en artikelen over de geschiedenis en het erfgoed van Noord-Brabant. Bij zijn pensionering in 2014 werd hem door het provinciebestuur de onderscheiding Hertog Jan toegekend.

Meer informatie

De lezing is gratis bij te wonen en wordt maandag 8 april gehouden in het Huis voor Erfgoed (Speelgoedmuseum Op Stelten) aan de Zandheuvel 51. Aanvang 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Entree is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen