Heemkundekring verzorgt expositie Oosterhout 75 jaar in vrijheid

Engelse tank in de Arendstraat tijdens de bevrijding
Engelse tank in de Arendstraat tijdens de bevrijding
Foto: Heemkundekring de Heerlijkheid

Heemkundekring De Heerlijkheid organiseert in de foyer van Theater de Bussel de expositie ‘Oosterhout – 75 jaar in vrijheid’.

Oosterhout – 75 jaar in vrijheid

In het kader van de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Nederland, dit jaar 75 jaar geleden, houdt Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout een grote expositie onder de naam ‘Oosterhout – 75 jaar in vrijheid’. Deze expositie vindt plaats in de foyer van Theater de Bussel en is opgezet in samenwerking met de VUMO en het Generaal Maczek Museum in Breda. Dinsdag 22 oktober om 11.00 uur verricht burgemeester Mark Buijs van Oosterhout de opening.

Bevrijdingsoptocht in 1945

Grote expositie

De expositie omvat talloze oorlogs- en bevrijdingsfoto’s, alle voorzien van een begeleidende tekst met een duidelijke omschrijving geplaatst. In vitrines zijn voorwerpen uit die tijd uitgestald. Diverse militaire uniformen worden tentoongesteld en ook zijn er etalagepoppen te zien die zijn uitgedost met kleding, zoals die in de oorlogsdagen gedragen werd. Op een groot scherm worden beelden uit de oorlog getoond. Kortom: er is van alles te zien en te beleven in de foyer van De Bussel.

Meer informatie

Mensen van de heemkundekring zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en extra informatie te geven. Zij zijn te herkennen aan de badges die zij dragen. De expositie is te zien van dinsdag 22 oktober tot en met zondag 10 december, van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen