Kaartverkoop jubileumconcert Oosterhouts Mannenkoor gestart

Foto: Frans Huijsmans

Op zondag 17 november geeft het Oosterhouts Mannenkoor een concert in de Vredeskerk om hun 60-jarige jubileum te vieren.

Hoe het allemaal begon…

Dit jaar is het zestig jaar geleden, dat het Oosterhouts Mannenkoor het levenslicht zag. Om dit te vieren geeft het koor op zondag 17 november een jubileumconcert. Onder de huidige naam Oosterhouts Mannenkoor bestaat het koor pas vijftien jaar, maar daaraan vooraf gingen 45 jaren waarin het koor eerst “Schola Cantorum” en later “Herenkoor van de Nazarethparochie” heette. Na een wervend artikel in weekblad Het Kanton verschenen er op 16 maart 1959 vijftien mannen bij de oprichtingsvergadering in het Vincentiushuis aan de Arendstraat. Veel repetitietijd werd in het begin besteed aan al die liederen welke gezongen moesten worden bij de inwijding van de Nazarethkerk in mei 1961.

De Nazarethkerk sluit de deuren

In het nieuwe millennium nam het kerkbezoek zo ver af dat de kerk in Slotjes-midden gesloten moest worden. Hierop werd besloten door te gaan als profaan mannenkoor. Men trad voor het eerst als Oosterhouts Mannenkoor naar buiten op een zangfestival in Made. En nu dus de zestigste verjaardag van het Oosterhouts Mannenkoor. Het koor zingt klassieke werken zoals het Slavenkoor uit Nabucco, Schuberts Der Lindenbaum of het beroemde La montanara. Maar het mannenkoor verloochent ook haar oorsprong niet. Nog altijd is het in staat om het Panis Angelicus of het Ave verum op indrukwekkende wijze te vertolken. Daarnaast staan ook Negro-sprituails op het repertoire. Ook het lichtere werk wordt niet geschuwd. Met geestdrift zingt het koor nummers uit Les Misérables en My Fair Lady. En rond de kerstdagen kan het Mannenkoor putten uit een ruim arsenaal Kerstliederen.

Jubileumconcert

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan geeft het Oosterhouts Mannenkoor nu op zondag 17 november een jubileumconcert in De Vredeskerk aan de Rulstraat. Vanaf 15.00 uur zullen zij een bloemlezing geven uit het grote repertoire. Het koor staat hierbij onder leiding van Huub Leijten. Vaste begeleider is pianist/organist Leon Schenkels. Maar het koor zal niet alleen optreden. Men heeft ook mandoline-orkest Estrellita uit Molenschot bereid gevonden een deel van het concert te verzorgen. Het programma dat Estrellita ten gehore brengt, bestaat uit (licht) klassieke muziek. Ook folkloristische, en populaire muziek schuwen zij niet. In de loop der tijd heeft Estrellita tijdens haar concerten samengewerkt met onder andere Dana Winner, Marie-Cecile Moerdijk, Robert Long en Guus Meeuwis. Het gezelschap staat onder leiding van Benny Ludemann.

Meer informatie

De entree voor het jubileumconcert van het Oosterhouts Mannenkoor bedraagt tien euro. Hiervoor ontvangt men ook een consumptie. Kinderen tot en met 12 jaar betalen vijf euro. Kaarten zijn te koop bij De Bussel in de Torenstraat, de Bruna in Arkendonk en kantoorboekhandel Bourgonje in Zuiderhout. Mochten er nog kaarten over zijn, dan worden die aan de deur verkocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen