Schrijfster Marjan Gorissen te gast bij Online Schrijverscafé Theek 5

Marjan Gorissen
Marjan Gorissen
Foto: Theek5

Op zondag 28 februari 2021 is schrijfster Marjan Gorissen uit Rijen te gast in het Schrijverscafé met haar boek ‘De Verdwijning van Robin’. Een aangrijpend boek over de verdwijning van een 3 jarige peuter, hoe Marjan onterecht hiervan beschuldigd werd en hoe dát haar leven veranderde.

Een waargebeurd en schokkend verhaal

Ze vertelt over de verdwijning van de driejarige peuter Robin en de enorme gevolgen die deze gebeurtenis voor haarzelf zal hebben. De 3- jarige peuter blijkt vermoord te zijn Ze wordt het slachtoffer van een dramatische justitiële dwaling, waardoor ze gearresteerd wordt als verdachte en zit ruim 3 maanden in de gevangenis. Marjan moet van haar baby bevallen in het huis van bewaring. Later blijkt dat ze volmaakt onschuldig is en schrijft ze het boek ‘De Verdwijning van Robin’. Het boek krijgt veel media aandacht. Marjan heeft kracht gevonden om haar leven weer op de rails te krijgen. Verlangen en loslaten.

Onterecht achter de tralies

Marjan Gorissen: “Wat als je vertrouwen in mensen diep beschadigd wordt. Door iemand uit de directe omgeving. Mijn ´beste´ vriendin beschuldigde me van moord. Ik belandde onterecht achter de tralies terwijl er geen bewijzen waren tegen mij. In de gevangenis beviel ik van mijn eerste kind onder toeziend oog van een rechercheur. Mijn partner ging aan mij twijfelen, net zoals een groot deel van Nederland. Mijn werkgever zette me op straat en mijn vrienden kozen de veilige optie, namen afstand. Wat zou je kunnen winnen door vertrouwen te geven, door niet direct te oordelen?”

“We zien de dingen niet zoals ze zijn, we zien de dingen zoals wij zijn”

Vertrouwen en Veerkracht

Marjan: “Mijn verhaal gaat over vertrouwen. Omgaan met tegenslagen en omgaan met veranderingen. Mijn verhaal gaat over keuzes, die er altijd blijken te zijn. Hoe maak je gebruik van je mentale overlevingskracht en hoe verander je je mindset. Mijn verhaal gaat over persoonlijk leiderschap. Aan de hand van mijn autobiografie neem ik je graag mee langs actuele thema’s. Ik vertel over de lessen die ik heb geleerd tijdens de meest bizarre periode uit mijn leven en ik vertel wat het me uiteindelijk heeft gebracht.” Het Schrijverscafé Online wordt gehouden via Zoom op zondag 28 februari vanaf 14.00 uur. Meld je vooraf aan via de onderstaande link voor de inloggegevens.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen