Rien Donkersloot en Sietze de Vries geven live-stream concert op Maarschalkerweerdorgel

Foto: Sjoerd van Dijk (Sjoerd Fotografie)

Op 20 februari organiseert Stichting Ludens een uniek live-stream concert op het Maarschalkerweerdorgel en het Verschueren-koororgel in de St. Jansbasiliek.

Live-stream concert

Nu het organiseren van orgelconcerten met publiek op dit moment niet mogelijk is, reizen de bekende organisten Rien Donkersloot en Sietze de Vries het hele land door om op de mooiste orgels via een live-stream concerten te geven. Op 20 februari zullen zij het Maarschalkerweerdorgel (en Verschueren-koororgel) in de Sint-Jansbasiliek in Oosterhout bespelen. Het concert, dat wordt georganiseerd door de stichting Ludens, begint om 20.00 uur en is te bekijken via de link onderaan dit artikel.

Orgelliteratuur en improvisaties

Rien Donkersloot is organist van de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Sietze de Vries is de vaste bespeler van het beroemde Schnitger-orgel van de Martini-kerk te Groningen. Op het programma staat zowel orgelliteratuur als improvisaties. De beide heren kunnen namelijk geweldig improviseren. Sietze de Vries is befaamd door zijn ‘stijl-getrouwe’ improvisaties. Dat wil zeggen dat hij de stijl van elke componist kan nabootsen: van Bach tot moderne componisten. Daarnaast weet hij zijn concerten altijd extra levendig te maken door zijn gloedvolle toelichting bij de muziek die hij speelt of het orgel waarop hij het concert geeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen