Ton Biemans speelt unieke theaterbeleving ‘wit konijn rood konijn’ via livestream

Foto: Ton Biemans

Op zaterdag 13 maart kun jij onderdeel zijn van een unieke internationale theaterbeleving vanuit je eigen huiskamer

Wit konijn rood konijn

Een jaar geleden sloten bijna alle theaters op onze aardbol hun deuren vanwege corona. In meer dan 30 landen wordt op 13 maart 2021 de voorstelling ‘Wit Konijn Rood Konijn’ gespeeld om hierbij stil te staan. Bekende acteurs en actrices stappen het toneel op om het stuk ‘Wit Konijn Rood Konijn’ te spelen. De tekst van het stuk zit in een verzegelde envelop. De acteur opent ter plekke, op het podium, deze envelop. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint hij of zij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Dat geeft de kracht aan van de prilheid, het eenmalige en niet-herhaalbare van het theater. Samen met het publiek ontdekt de acteur tijdens het lezen en spelen de inhoud van de internationale theaterhit ‘Wit Konijn Rood Konijn’, van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour.

‘Onze’ Ton Biemans

In Oosterhout zal niemand minder dan “onze eigen” acteur, schrijver en regisseur Ton Biemans deze prikkelende uitdaging aangaan. In vele gedaantes stond hij al eerder op het toneel van de Bussel en in het Openluchttheater, maar helaas kunnen ook de meeste verenigingen van Oosterhout al een jaar niet toneelspelen, musiceren of dansen. Via een livestream zet Theater de Bussel haar deuren open en kun je er live bij zijn. Vanuit de huiskamer met duizenden mensen wereldwijd deel uitmaken van deze grootse, internationale theaterbespeling, en meemaken hoe Ton de tekst voor het eerst en voor het laatst gaat lezen, het wordt echt een bijzondere avond.

Initiatief

Het Aurora Nova Theater in Berlijn heeft deze actie geïnitieerd. Elk theater zal in zijn eigen tijdzone om 20.00 uur aanvang geven voor ‘Wit Konijn Rood Konijn’ in hun eigen taal. De kracht van theater zal 24 uur lang over de aardbol zinderen, van New York tot Panama City, van Minsk tot Medellin, van Uppsala tot Istanbul en van Amsterdam tot Oosterhout. Op zaterdag 13 maart vanaf 20.00 uur live te streamen. Tickets zijn gratis te bestellen via de onderstaande link

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen