Vakantieorkest geeft vanmiddag gratis concert op de Markt

Foto: Vakantieorkest Ad Hoc

Vakantieorkest Ad Hoc geeft vrijdag 6 augustus vanaf 14.00 uur een gratis concert op de Oosterhoutse Markt.

Binnenlandse tournee

Na een jaar afwezigheid vanwege de coronacrisis is Vakantieorkest Ad Hoc dit jaar weer op tournee geweest. Na de aftrap op 28 juli in Dorst is het vakantie-orkest op tournee geweest langs onder andere Almere, Culemborg, Wageningen, Den Haag, Leiden en Zeist. Als afsluiter van hun binnenlandse toernee geven zij op vrijdagmiddag 6 augustus vanaf 14.00 uur een gratis concert op de Markt.

Dirigent Txemi Etxebarria

Het 50-koppige harmonieorkest staat onder leiding van Txemi Etxebarria, een bevlogen musicus, componist en natuurlijk dirigent! Txemi is geboren in Arrasate (Gipuzkoa, Spanje) op 9 oktober 1980. Hij heeft ervaring op mogen doen bij onder andere de Philharmonie Zuid-Nederland, Staatsorchester Rheinische Philarmonie Koblenz, Opéra Comique Maastrichten en Zomerorkest Nederland (ZON).

Programma

Onder zijn bezielende leiding brengt het orkest een uiteenlopend programma met werken van Mussorgsky, Shostakovich, Navarro en Jasper Staps maar ook een speciaal voor deze tournee door Jesse Passenier gecomponeerd werk. Ook zal concertmeester Jules Baeten (klarinet) in enkele van de werken schitteren als solist. Jules is werkzaam bij de Antwerp Philharmonic Orchestra, Youth Orchestra Flanders en de National Youth Orchestra.

Meer informatie

Het concert zal geheel coronaproof worden gehouden en dat wil zeggen dat onder andere de anderhalvemeterregel zal moeten worden gerespecteerd. Het concert is gratis toegankelijk en mocht het regenen, dan zal het concert worden afgelast. Kijk voor meer informatie over dit orkest op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen