Inspirerende verhalen bij aftrap VASTWEL ‘Macht & Mededogen’

Geert Kallou
Geert Kallou
Foto: Vastwel

Woensdagavond 23 februari start VASTWEL met een bijeenkomst bij het Frencken met sprekers Paul Depla, Malou Pheninckx, Cindy Kremers en Geert Kallou.

VASTWEL

Onder de titel VASTWEL organiseert het Leer- en Inspiratiehuis van Sint-Catharinadal, dit jaar alweer voor de vierde keer een bezinningsperiode tussen Carnaval en Pasen. Het programma biedt elk jaar de mogelijkheid om inspiratie op te doen en zo de aloude vastenperiode in deze moderne tijd opnieuw te beleven. Elk jaar met een nieuw thema: voor 2022 is dat Macht & Mededogen. Niet zozeer als het gaat om partijen ‘veilig’ ver weg; de grote wereldorde, politici, werkgevers en werknemers, maar vooral als het gaat om onszelf; de grootste willen zijn, de stoerste…

Macht & Mededogen

Mag macht om macht een beetje minder en mededogen, barmhartigheid, een beetje meer? Een actueel thema, blijkt meer en meer, elke dag opnieuw! Vastwel start traditioneel op de woensdag voor Carnaval met een openbare bijeenkomst waar het thema Macht & Mededogen wordt geïntroduceerd door de verhalen van inspirerende sprekers en indringende vragen van Marie-Louise van Mook, die de zieke Robin van der Helm vervangt, leerlingen en het publiek. Met medewerking van Geert Kollau (kunstenaar en galeriehouder), Paul Depla (burgemeester van Breda), Malou Pheninckx (Olympisch goud dameshockey 2021/arts in opleiding) en Cindy Kremers (docent levensbeschouwing).

Meer informatie

Je bent van harte welkom op deze openbare bijeenkomst op woensdagavond 23 februari op het Frencken College aan de Slotlaan 40. De inloop is vanaf 19.00 uur en om 21.30 uur zal het programma afgelopen zijn. De entree is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. VASTEL is een van de initiatieven van het Leer- en inspiratiehuis van het Sint Catharinadal.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen