De genomineerden voor ‘In-Zak-en-Askruis’ 2022 zijn bekend

Uitreiking Zak-en-Askruis 2021
Uitreiking Zak-en-Askruis 2021
Foto: Kaaiendonks Kepelleke d'Askruizen

Op carnavalszaterdag gaan de Mannen van Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen al vroeg op weg voor de uitreiking van het ‘In-Zak-en-Askruis’.

In-Zak-en-Askruis

Zaterdag 26 februari 2022 in alle vroegte – als de zon nog slaapt en elk weldenkend mens zich aan de dageraad niks gelegen laat liggen – zijn de mannen van Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen al onderweg! Zij brengen op dat onmogelijk vroege uur een verrassend bezoek aan een zorgvuldig uitverkoren Oosterhoutse man of vrouw die naar het scherp en evenwichtig oordeel van Ut Kepelleke de twijfelachtige eer te beurt valt om ‘t In-Zak-en-Askruis te ontvangen. Een onderscheiding die enkel en alleen de bedoeling heeft om daar verlichting te brengen waar het nodig is! De therapeutische werking die van deze onderscheiding uitgaat wordt door de drager als zeer weldadig ervaren.

Onderscheiding en oorkonde

De Oosterhouter (m/v), bij wie de mannen van Ut Kepelleke – tamelijk ongevraagd , maar daarom niet minder welkom – binnengaat, krijgt naast ‘t In-Zak-en-Askruis een bijbehorende oorkonde uitgereikt. Het ontbijt – door Ut Kepelleke zelf meegebracht – gebruikt men dit jaar -in overleg- wel of niet ten huize van de gelukkige. Het enige waar Ut Kepelleke als kleine tegenprestatie op durft te rekenen, is een versgezet bakske koffie. Om de feestvreugde te verhogen brengt Ut Kepelleke dit keer weer wel een serenade zo vol van kabaal dat de serene ochtendstilte bruut wordt verscheurd en men zich in de buurt vertwijfeld af zal vragen: Wat is er nou weer gaande? Maar laten we wel wezen: zowel hij/zij als de directe buurtbewoners hebben het enorm getroffen, want eerlijk is eerlijk: wie kan nazeggen dat de carnaval in 2022 op zaterdagochtend om 07.00 uur of eerder toch begonnen is?

De genomineerden 2022

“O ja, in de afgelopen jaren is ten onrechte de indruk gewekt dat uiteindelijk ‘t In-Zak-en-Askruis toeviel aan een niet genomineerde. Als dat al zo was tot nu toe, dan berustte dat op louter toeval”, zo laat Ut Kaaiendonks Kepelleke nog weten. De genomineerden voor dit jaar zijn:

  • Jan Schellekens
    Jan heeft jarenlang zijn sporen verdient als jongerenwerker en kroegbaas in ons mooie Oosterhout/Kaaiendonk, maar heeft nu de euvele moed om zich –met Loes- in de politiek te begeven. Jan is boos en geïrriteerd, we hopen hem enigszins te kalmeren en tot rede te kunnen brengen.
  • Cees Snoeren
    De voormalig kroegbaas van d’n Bal was al eerder politiek actief. Hij hoopte zijn herintrede in de politieke arena te kunnen maken, maar deze ambitie eindigde voor het goed en wel begon. Jan wilde niet (meer) met Cees, of Cees niet (meer) met Jan. Eigenlijk genoeg reden voor een duo-nominatie: het zou niet de eerste keer zijn dat er gelijktijdig twee In Zak & Askruizen worden uitgereikt.
  • René van Bijnen
    De voorheen kroegbaas van De Kloek -en voorheen ZAK & AS verkrijger- staat derde op de lijst van D66 voor de komende gemeenteraad verkiezingen. Ook René kan het blijkbaar niet laten om zijn mening luidkeels te blijven verkondigen. Waar vroeger zijn publiek bestond uit kroegvolk rond de toog, zal nu de gemeenteraad zijn praatjes aan moeten horen. Die laatsten hebben echter niet de luxe van alcoholische versnaperingen om René’s betoog wat dragelijker te maken.
  • Inge Verwijmeren
    Inge is uitbaatster van ons repetitie lokaal en daarmee heeft ze toch een streepje voor bij de mannen van Ut Kepelleke. Inge staat op de lijst bij Voor Heel Oosterhout, waarover wij weinig meer kunnen zeggen dan “Peter de Laat dan nooit”.
  • Arnoud Kastelijns
    De meest succesvolle in het rijtje: de primus inter pares van de Oosterhoutse politieke kroegbazen. Noudje heeft het zelfs tot wethouder geschopt. Niets dan respect daarvoor van de mannen van Ut Kepelleke, maar of dat voldoende is om uiteindelijk ‘T IN ZAK & ASKRUIS in de wacht te slepen? De toekomst zal het leren.
  • Mark Buijs
    Last but not least genomineerd: Burgemeester Mark Buijs zelf. Het kan toch niet anders dan hem een doorn in het oog zijn dat zijn gemeenteraad steeds meer op een bruine kroeg begint te lijken. De kroegpraat is er niet van de lucht. En het zou voor burgemeester Mark mooi zijn als ook zijn kroeg om tien uur zou sluiten.

Twijfelachtige eer

Zaterdag lees je uiteraard op Oosterhout Nieuws welke van deze genomineerden (of toch heel iemand anders) de twijfelachtige eer heeft gehad het ‘In-Zak-en-Askruis’ 2022 te hebben mogen ontvangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen