Gratis zondagmiddagconcert Noud Koevoets en Mede Muzikanten in Stadstuin de Schelp

Foto: Noud Koevoets

Op zondag 10 juli geven Noud Koevoets en zijn Mede Muzikanten om 15.00 uur een gratis zondagmiddagconcert in Stadstuin de Schelp aan de Vijzel.

Noud Koevoets en Mede Muzikanten

Na een eerder afgeblazen optreden en een tweede dat vanwege weersomstandigheden naar de Bussel verplaatst moest worden, is het bestuur van de Stadstuin toch blij om Noud Koevoets en de zijnen weer eens in de tuin te mogen verwelkomen. Was het concert in de Bussel natuurlijk gedenkwaardig, mede door het optreden van Kaz Lux en John Schuursma, nu heeft ook het optreden van komende zondag een sterk reünie karakter. Zo zullen diverse oud-medestudenten van het Brabants Conservatorium acte de presence geven waarvan enkelen ook daadwerkelijk op het podium. Toch een paar kanjers op akoestisch gitaargebied!

Piazzolla stukken

Oud-collega Ron Franken zal twee Piazzolla stukken ten gehore brengen met gitaarbegeleiding en laat dan maar weer eens zien dat deze muziek op allerlei instrumenten gespeeld kan worden. En hopelijk gebeurt dit dan onder toeziend oog van Hein Sanderink, oud EGTA voorzitter en stimulator van de klassieke gitaarmuziek in Nederland en Benny Ludemann die op allerlei gebied zijn sporen verdiend heeft in het Nederlandse muzieklandschap. Dat alles dus voor de pauze.

Lichte muziek

Na de pauze gaat de lichte muziek in allerlei vormen de aandacht krijgen. Deze sessie wordt ingevuld met oud-medemuzikanten van Noud waarna halverwege het stokje wordt overgedragen aan ‘Cruel Moon’, een Americana georiënteerd gezelschap van oud mede student Eugene den Hoed. De middag wordt (met een slag om de arm) afgesloten met twee zangers, waarvan Ricardo Polak iemand is die nog eens de soundmixshow va Henny Huisman won met zijn vertolking van Al Jarreau. De laatste afsluiter wordt door Nouds’ band gedaan met George Duchemin, zanger woonachtig in Oosterhout en actief in diverse bands in de regio. Kortom dat moet haast wel een feestje worden! Voor een heerlijk drankje kun je als vanouds terecht in het Mooi Keetje.

Genieten van Kunst

In de tuin kunt je ook genieten van kunstwerken van Eric Alferink, Toon Berende, Marion Bruns, Yvonne Dollé, Piet Joosen en Eric Dauwerse, Adriaan Seelen, Rick Siemons, Rien Snoeren, Karin Soeteman en Martien de Visser. De tentoongestelde beelden zijn vervaardigd uit verschillende materialen, zoals keramiek, brons, arduin, hardsteen, ijzer, graniet, hout, polyester en glas. Tot en met 25 september is de tuin iedere vrijdag, zaterdag en zondag vrij toegankelijk tussen 11.00 en 18.00 uur om de unieke kunsttentoonstelling te bewonderen. Je vindt Stadstuin de Schelp aan het parkeerterrein de Vijzel aan de St. Janstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen