Gratis zondagmiddagconcert Tango de Barrio in Stadstuin de Schelp

Foto: Tango de Barrio

Op zondag 4 september geeft Tango de Barrio om 15.00 uur een gratis zondagmiddagconcert in Stadstuin de Schelp aan de Vijzel.

Tango de Barrio

Tango de Barrio werd in 2013 opgericht door Pieter Thijssen. Het muzikale gezelschap speelt tango uit de “Epoca de Oro” (de gouden jaren van de tango) van onder andere Carlos Gardel. Milonga zoals het opzwepende “Milonga de mis amores” of de rustig swingende “Milonga Triste” of energieke walsen zoals de “Romance de Barrio” van bandoneon virtuoos Anibal Troilo, of het subtiele “Desde el Alma”. Maar ook modernere tango zoals het betoverende “Oblivion” van Astor Piazzolla. Composities van Piazzola, Pagliese en Troilo komen tot leven in tango’s zoals deze oorspronkelijk zijn ontstaan in de patio’s, café’s, zaaltjes en bordelen van Buenos Aires. Uitdagend, intiem en hartverwarmend met zang, bandoneon, viool, piano en contrabas.

Genieten van Kunst

In de tuin kunt je ook genieten van kunstwerken van Eric Alferink, Toon Berende, Marion Bruns, Yvonne Dollé, Piet Joosen en Eric Dauwerse, Adriaan Seelen, Rick Siemons, Rien Snoeren, Karin Soeteman en Martien de Visser. De tentoongestelde beelden zijn vervaardigd uit verschillende materialen, zoals keramiek, brons, arduin, hardsteen, ijzer, graniet, hout, polyester en glas. Tot en met 25 september is de tuin iedere vrijdag, zaterdag en zondag vrij toegankelijk tussen 11.00 en 18.00 uur om de unieke kunsttentoonstelling te bewonderen. Je vindt Stadstuin de Schelp aan het parkeerterrein de Vijzel aan de St. Janstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen