Laatste kans voor bezoek aan VASTWEL expostities

Foto: Frans Verkooijen / VASTWEL

Nu de Vastenperiode en Pasen achter ons liggen is het ook de laatste kans om de VASTWEL exposities te bezoeken.

Expositie ‘Wat we niet delen…’

In de Kloosterdreef bij Sint Catharinadal heeft VASTWEL ook dit jaar weer een prachtige buitenexpositie ingericht. Het is fotograaf Hans Keur gelukt om bijzondere artistieke foto’s te maken van de 24 jongeren. Dit jaar heeft het team van VASTWEL gekozen voor een persoonlijke verhaallijn, passend binnen het thema ‘Tussen Weten & Vergeten’. De titel van de buitenexpositie van dit jaar is ‘Wat we niet delen…’. Gratis te bezoeken op de Kloosterdreef (bij het St.Catharinadal). Te bezoeken t/m 10 april 2024.

Expositie ‘Onvergetelijk Speelgoed’

Leerlingen van 4VWO van het Mgr. Frencken College hebben een selectie gemaakt uit de collectie van Speelgoedmuseum Op Stelten. Deze hebben zij in het kader van Vastwel 2024 op een creatieve wijze getekend en omgezet in een spel. Daarnaast kun je hier het unieke memory- en kwartetspel aanschaffen met tekeningen van het speelgoed uit het depot. Speelgoedmuseum Op Stelten is te vinden aan de St. Vincentiusstraat in het centrum (Museumkwartier) en de toegang tot deze expositie in het café is gratis. Te bezoeken t/m 14 april 2024.

Expositie ‘Ma-de-liefste’

De expositie ‘Ma-de-liefste’ in D’Houtse Kerk aan de Houtse Heuvel in Den Hout is een eerbetoon aan Maria, alle moeders en alle vrouwen die zich moeder voelen. Wit, de kleur van perfectie, licht, goedheid, onschuld, zuiverheid en maagdelijkheid staat centraal. Dit komt tot uiting in de diverse werken van Els Bastiaansen, Wien de Graaf en leerlingen van basisschool De Achthoek en het Mgr. Frencken College. Het is een groeiende expositie, want iedereen wordt uitgenodigd om een zelfgemaakte madelief te komen plaatsen in het gangpad als eerbetoon aan je eigen “Ma-de-liefste”. Alleen nog gratis te bezoeken op zaterdag 6 april tussen 15.00 en 17.00 en zondag 7 april tussen 11.00 en 15.00 uur.

Terugkijken bijzondere interviews

Tijdens de Vastenperiode kon je op de lokale televisiezender ORTS iedere dag kijken naar een bijzonder en vooral persoonlijk verhaal van (gewone) inwoners van Oosterhout. Zij werden binnen het thema ‘Tussen Weten & Vergeten’ geïnterviewd door Kiek Joustra, Jaap Oomen en Joep Struijk vanuit het Sint Catharinadal. De uitzendingen zijn nu terug te kijken via het YouTube-kanaal van de ORTS.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen