Organ & Brass: fanfare en orgels in een uniek concert

Foto: Fanfare St. Joris Dorst

Zondag 7 april geven Fanfareorkest Sint Joris uit Dorst en stadsorganist Jan Willems een spectaculair concert in de Sint Jan op de Markt.

Orgel en orkest

De basiliek en het orkest zijn op diverse manieren met elkaar verbonden: Pastoor Jochem van Velthoven, geboren en getogen in Dorst, is niet alleen lid van de fanfare als slagwerker maar ook organist. Zowel dirigent Frans van Dun van de fanfare als stadsorganist Jan Willems zijn collega’s op het Stedelijk Gymnasium in Breda en hebben beiden les gehad van Kees Schoonenbeek op het conservatorium. Het toeval wil dat deze musicus ook stukken heeft geschreven voor zowel fanfare als orgel.

Programma

Het programma zal onder andere de Canzona per Organo e Orchestra a fiato van Kees Schoonenbeek omvatten, uitgevoerd door orgel en orkest. Daarnaast zal de fanfare onder leiding van Jan Willems onder andere een orgelwerk (Wachet auf van Bach) uitvoeren, terwijl de organist op zijn beurt een orgelbewerking van een orkestwerk (Nimrod van Elgar) en Fanfare van Jaak-Nikolaas Lemmens zal spelen. Samen met hoboïste Lotty Aarts zal Jan Willems de Sinfonia van Bach uitvoeren. Ook staan op het programma: “The Saints and the Royal” (Eric Swiggers), de “Valerius Variations” (Philip Sparke), en het duet uit “De Parelvissers” (Bizet).

Meer informatie

De combinatie van fanfaremuziek en de beide orgels biedt een unieke muzikale ervaring. De krachtige tonen van de fanfare worden versterkt door de warme en rijke klanken van de orgels, wat zorgt voor een gegarandeerd onvergetelijke luisterervaring. Het concert, dat op zondag 7 april om 15.00 uur begint, staat in het teken van de unieke combinatie van fanfaremuziek en de beide orgels van de basiliek. De toegangsprijs bedraagt 5 euro per persoon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen