Vuist tegen kanker #06: We pakken de draad weer op

Foto: Bart van Delft

Vorig jaar kon je op Oosterhout Nieuws al meeleven met de avonturen van Bart van Delft in de voorbereiding op Alpe d’HuZes. Onder het mom van ‘Opgeven is geen optie’ en ter ondersteuning van twee goede vrienden gaat hij dit jaar weer de strijd aan met kanker. Regelmatig kun je op Oosterhout Nieuws lezen over de voorbereidingen van Bart en de verhalen achter andere Oosterhoutse deelnemers.

Ontelbaar aantal mooie reacties

Vorige week kon iedereen meelezen met het verhaal van Jeffrey, blijkbaar kwam het nogal binnen bij veel mensen. Tenminste, dat maak ik op uit het aantal knuffels, handjes, kusjes en complimenten die ik met carnaval in ontvangst mocht nemen. Super om te horen dat zo veel mensen mee leven. Gelukkig ging het er niet continu over, want carnaval is voor mij juist het feest van loslaten, ontspannen en genieten. En dat hebben we zeker gedaan! Ik kan terug kijken op een aantal mooie dagen. Mijn teamleden lieten echter verstek gaan, de één zat in Kenia, de ander op wintersport. Toch jammer, want ze hebben toch een klein hoogtepuntje gemist in onze campagne voor Alpe d’HuZes.

Gulle gevers van de Zandheuvel

Ook dit jaar werd de Ronde van de Zandheuvel verreden op carnavalsmaandag. Hier draait het niet om de snelste te willen zijn of wie het mooiste versierd is. Het is een ronde van gek doen, gunnen en vooral goede doelen. De afgelopen jaren werden verschillende goede doelen gesteund. Dit jaar zou de opbrengst verdeeld worden over een kerstdiner voor ouderen, de campagne van kleine held Lenn Verhoeve voor Spieren voor Spieren en onze deelname aan Alpe d’HuZes. Bij een carnavalesk wielercriterium in Kaaiendonk denk je niet direct aan een grote prijzenpot, maar niets is minder waar. Vanuit het inschrijfgeld, lootjesverkoop en een mooie veiling werd veel geld opgehaald. In totaal mochten alle doelen € 550,- in ontvangst nemen. Prachtig om te zien dat een vol Hotel-Café ’t Zonneke even stil werd toen kleine Lenn zijn cheque kwam ophalen. Man, wat een held! Lenn is 4 jaar oud en heeft een spierziekte en wordt hierin ernstig beperkt, waar hij zich niet in laat beperken is geld ophalen voor onderzoek. Hoe gaaf dat hij er bij kon zijn ondanks dat hij een paar dagen daarvoor nog in het ziekenhuis lag. Het hele feest werd fantastisch afgesloten door een optreden van d’Askruizen die ook al voor het tweede jaar op rij de tent op zijn kop kregen. Dan rest me enkel te zeggen enorm dankbaar te zijn voor de prachtige bijdrage aan onze strijd om kanker de wereld uit te helpen. Bedankt aan iedereen die deze fantastische middag tot een groot succes heeft gemaakt. Waar dat mooie feest dat carnaval heet toch niet groot in kan zijn.

En nu terug naar de realiteit

De keerzijde is wel dat het altijd even wennen is als je na al die gezelligheid op aswoensdag weer aan je bureau zit. Dit jaar viel het voor mij gelukkig mee buiten wat vermoeidheid, want met een geheel ziek thuisfront was carnaval niet zo wild als andere jaren. Het risico is wel dat ik zelf nog een graantje mee pik van de griep van Ilse en Vigo, maar dat moet blijken. Voor nu is het ‘fingers-crossed’ en hopen dat ik de bacillen er zo snel mogelijk uit zweet tijdens een rondje spinning, misschien maak ik er wel een dubbele sessie van. En deze zondag staat de jaarlijkse ‘snert-rit’ van WTC Klein Verzet op het programma, voor velen de eerste keer dat de racefiets het daglicht weer ziet in het nieuwe jaar. Gelukkig is dat in mijn geval niet zo, want dat zou betekenen dat ik nog een hele lange weg te gaan zou hebben. De eerste test staat namelijk al voor de deur, De Ronde van Vlaanderen voor amateurs is al op zaterdag 4 april en wij gaan daar proberen 174 km aan pittige kasseien en heuvels te bedwingen. En om toch nog even op carnaval terug te pakken ’tis ne klassieker!’

Spinningmarathon op 11 april

En heb jij je toevallig al ingeschreven voor onze spinningmarathon op zaterdag 11 april? Je hebt dan de kans om met ons mee te trainen bij Willemsen Sport. Wij zitten zelf 6 uur lang op de spinningfiets en wij vragen jullie een blokje van 45 minuten mee te doen.

Het is mogelijk jezelf in te schrijven voor één of meerdere blokken:
Blok 1: 10:45 tot 11:30 uur
Blok 2: 11:45 tot 12:30 uur
Blok 3: 12:45 tot 13:30 uur
Blok 4: 13:45 tot 14:30 uur
Blok 5: 14:45 tot 15:30 uur
Finaleblok 6: 15:45 tot 16:45 uur

Meedoen kan vanaf € 10,- per blok, schrijf je nu in door een mail te sturen naar [email protected]. Je krijgt wat te eten en drinken aangeboden door Willemsen Sport. LET OP: Het opgehaalde geld gaat volledig naar KWF Kankerbestrijding. Schrijf je snel en maak ook een vuist tegen kanker. Kun je niet mee doen? Een donatie is altijd welkom en keihard nodig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen