Knus & Cosy, een nieuwe parel in de binnenstad!

Waar voorheen Petit Paris zat, kun je tegenwoordig lunchroom Knus & Cosy vinden. Hoog tijd om eens kennis te maken!

Lunchroom Knus & Cosy

In het stukje tussen de Heuvel en de Arendstraat naast het Binnenhofje, kun je Knus & Cosy vinden. En hoewel deze nieuwe lunchroom wordt uitgebaat door Caren, Mariska, Raymond en Kiki uit onze eigen regio, begint het verhaal eigenlijk in Waalwijk. Want hier werd acht jaar geleden de indoorspeeltuin Monkey Town geopend door Caren, Mariska en haar broer Henny. Henny stopte vijf jaar geleden met Monkey Town en verder ging met escaperooms Villa Bretil in de Rijen, waar hij eind dit jaar een derde kamer gaan openen met de nieuwste techniek. Ondertussen bleef het ondernemersbloed bij Caren en Mariska ook stromen. Er werden grootste plannen gemaakt voor de uitbreiding van Monkey Town. Mariska: “De plannen voor een klimpark bij Monkey Town waren al in een ver gevorderd stadium. De financiering was zo goed als rond en het zou in onze optiek een echte toevoeging gaan worden op het terrein bij het overdekte speelparadijs. Totdat corona om de hoek kwam kijken en we alle plannen in eerste instantie in de ijskast moesten zetten. Uiteindelijk hebben we besloten deze plannen helemaal af te blazen.”

Stilzitten is geen optie

Monkey Town is tijdens corona maar liefst 11 maanden gesloten is geweest in twee jaar tijd. Toch hebben de geboren ondernemers zeker niet stil gezeten. Het tegendeel is eerder waar! Mariska: “Tijdens corona zijn er periodes geweest dat we maximaal 30% van de bezetting mochten hebben. Dus besloten we om grote luchtkussens aan te schaffen en deze op de tennisbanen naast Monkey Town te zetten. Zo kwam er toch nog een klein beetje geld in het laatje.” Ook liet de familie zich van haar sociale kant zien. “Tijdens de sluitingsperiode hebben we onszelf en alle vaste collega’s aangemeld als vrijwilliger bij De Doelen en Oosterheem. Daar mochten we ondersteunen in speciale pakken als bescherming tegen corona de ouderen mee verzorgen die verder in isolatie zaten. Dat ging ons goed af, want vooral dementerende bejaarden en kinderen vragen eenzelfde wijze van communiceren. En laten we juist daarin erg goed zijn geworden de afgelopen jaren!”

Rust geeft inspiratie

In de winter van 2020/2021 was de familie lekker op vakantie naar Lapland. De batterij weer even opladen voordat Monkey Town weer heropend zou mogen worden. Daar werd besloten te gaan kijken bij Petit Paris aan de Arendstraat, dat te koop stond. Daar werd ook meteen de naam verzonnen: Knus & Cosy. Het moest vooral een lunchroom worden voor mensen van alle leeftijden. Zowel voor mensen die even een bakje koffie en een gebakje willen tijdens het winkelen als mensen die in het weekend lekker gezellig een drankje en een hapje willen komen doen. Na hun vakantie was het dan ook al snel beklonken en tien weken geleden opende Knus & Cosy haar deuren.

Kukki Cocktails en foto’s op je cappuccino

Innovatief en verrassend zijn wel woorden die bij de tantes Caren en Mariska en hun nichtje Kiki en haar vriend Raymond horen. Kiki: “We hebben als eerste in Oosterhout een koffieprinter waarmee je foto’s en logo’s op schuim van een kop cappuccino of een biertje kunt printen. In de toekomst kunnen onze gasten op het terras of in onze zaak met hun mobiele telefoon een afbeelding naar onze printer sturen, die dan direct wordt geprint. Daarnaast hebben wij ook de innovatieve Kukki Cocktails. Dat zijn cocktails van vers fruitsap en alcohol die samen in een unieke fles zijn ingevroren. In onze speciale toaster ontdooien wij binnen 30 seconden zo een frisse cocktail!”

Ook voor feesten en partijen

Bij Knus & Cosy kun je overigens ook terecht voor een gezellige middag of avond. Mariska: “We willen mensen blijven verrassen! En dan niet alleen met de zes verschillende lattes en ijskoffie’s, de 14 verschillende bieren of het ambachtelijke banketbakkersijs van Bakkerij Nagelkerke uit Oudenbosch. We hebben ook volop ideeën voor feesten en partijen. We maken al high teas en hebben geregeld een babyshower in onze zaak. Maar ook voor bedrijfsborrels of personeelsuitjes denken we graag met de organisaties mee! Daarnaast hebben we de plannen om na de vakantie iedere maand een pubquiz te gaan organiseren inclusief eten en drinken.”

‘Eerst eten’ zeggen ze hier

Ook voor een lekker hapje kun je bij Knus & Cosy aan je trekken komen. Kiki: “Natuurlijk hebben we heerlijke versgebakken belegde broodjes, flatbread, burgers en salades. Maar we hebben ook een plank van maar liefst 1,20 meter voor sharing. Die leggen we dan helemaal vol met de lekkerste hapjes. En we hebben geen bitterballen en kroketten, maar unieke bitterbonkies, in maar liefst vijf verschillende smaken. En uiteraard kun je ook volop vegetarische en vegan gerechten vinden op onze menukaart. En door onze open keuken kun je meekijken wanneer we iets lekkers voor je aan het bereiden zijn!”

Betrokken ondernemers

Dat de familie erg betrokken is bij het Oosterhoutse blijkt niet alleen uit hun vrijwilligerswerk tijdens corona. Ook nu staan ze graag voor de samenleving klaar. Zo konden de meelopende kinderen tijdens de laatste avond van de Avondvierdaagse genieten van een ijsje van Knus & Cosy. Daarnaast dragen ze de Oosterhoutse cultuur een warm hart toe. Dat heeft de VVV ook gezien en daarom wordt er tijdens iedere stadswandeling even aangelegd bij Knus & Cosy. Maar de familie heeft nog veel meer plannen voor de Oosterhoutse binnenstad… Wat boffen we toch maar weer met zulke betrokken ondernemers!

  • Je vindt Knus & Cosy aan de Arendstraat 31, tegenover de Febo
  • www.knusencosy.nl
  • Deze advertorial is mede mogelijk gemaakt door Knus & Cosy

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen