Jeugdige ‘Iron Man’ geeft gratis concert op Maarschalkerweerdorgel in St. Jansbasiliek

Foto: Toon IJzerman

Het Marktconcert op zaterdagmiddag 30 juli wordt verzorgd door de Toon IJzerman uit Eindhoven. Hij zal spelen tijdens het gratis inloopconcert tussen 14.30 en 15.15 uur in de Sint Jansbasiliek op de Markt.

Toon IJzerman

Het vierde Marktconcert vindt plaats op zaterdag 30 juli a.s. en wordt verzorgd door Toon IJzerman uit Eindhoven. Toon is dit jaar voor het eerst te gast in de Marktconcertserie en is recent afgestudeerd op de Fontys Hogeschool te Tilburg op maar liefst drie instrumenten: orgel, piano en clavecimbel. Een soort van muzikale Iron Man dus, zou je kunnen stellen. Tijdens het Marktconcert zal hij zich beperken tot de orgelkunst. Toon heeft een veelzijdige muzikale belangstelling wat we ook terug zien in zijn programma keuze. Op het programma staan “klassiekers” van J.S. Bach en C. Franck (Fantasie in La), maar ook werk van moderne componisten zoals Z. Gardonyi (Egatop) en N. Hakim (Toccata). Van harte aanbevolen dit vijfde Marktconcert!

Gratis inloopconcert

De serie marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen tussen 14.30 en 15.15 uur uur tijdens de weekmarkt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Er wordt steeds gespeeld op het fraaie Maarschalkerweerdorgel in de Sint Jan. De concerten duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering. De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen