Gemeente vervangt niet vijf, maar slechts één boom aan de St. Antoniusstraat

Ter illustratie
Ter illustratie
Foto: Pixabay License / WFranz

In tegenstelling tot eerdere berichten van de gemeente worden niet vijf, maar slechts één boom vervangen aan de Sint Antoniusstraat. De andere vier zullen worden gekapt.

Weinig daglicht

Vijf bomen aan de Sint Antoniusstraat in wijk De Slotjes staan zo dicht op de appartementen dat er weinig daglicht binnenkomt in een aantal woningen. De gemeente heeft in een eerder stadium aangegeven dat er daarom vijf bomen aan de Sint Antoniusstraat in wijk De Slotjes vervangen zouden worden. De gemeente komt terug op dat besluit naar aanleiding van reacties die zij van bewoners hebben ontvangen.

Boom vervangen

Alleen de boom voor appartementencomplex aan de Sint Antoniushof 159 t/m 185 zal worden vervangen. Op de plek waar nu de plataan staat wordt een nieuwe plataan aangeplant, maar van een andere variëteit die smaller blijft dan de boom die er nu staat. De andere vier bomen staan volgens de gemeente zo dicht op de appartementen dat ze op termijn niet duurzaam kunnen worden gehandhaafd.

Kapvergunning aangevraagd

De gemeente gaat een kapvergunning voor deze bomen aanvragen en gaat proberen de werkzaamheden nog vóór 15 maart uit te voeren. Daarna start het broedseizoen en mogen er geen bomen worden gekapt tot 15 juli.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen