Gemeente introduceert online ideeënplatform om betrokkenheid te vergroten

Foto: Pixabay License / ID 377053

Op het nieuwe ideeënplatform doemee.oosterhout.nl kun je vanaf vandaag reageren op projecten of je eigen initiatief plaatsen. Daarmee wil de gemeente de betrokkenheid van inwoners vergroten.

Online ideeënplatform

Wethouder Clèmens Piena: ‘Door samenwerking krijgen we meer voor elkaar. Het platform gaat daarbij helpen. Inwoners kunnen op een tijd en plaats die hen uitkomt meedenken met projecten van de gemeente. Ook kunnen ze hun eigen idee (initiatief) presenteren aan hun buurtgenoten. Die kunnen dit initiatief verder brengen door hun suggesties te delen of aan te geven dat ze mee willen doen. Soms is hulp van de gemeente helemaal niet nodig en voeren ze het initiatief samen uit. Is er wel hulp nodig? Dan kan de wijkmakelaar meedenken over wat er wel en niet mogelijk is, hoe je dit verder kunt aanpakken of hoe je andere buurtgenoten kunt betrekken. Het initiatief blijft van de inwoner. Als gemeente faciliteren we waar mogelijk met kennis, budget of materiaal.’

Meedoen is eenvoudig

Inwoners die mee willen doen, maken een eigen profiel aan op doemee.oosterhout.nl Op dit platform is per project te zien hoe mensen kunnen meedoen en meedenken. Het platform is een van de instrumenten die de gemeente inzet om inwoners te betrekken bij projecten. Ook de traditionele bewonersbijeenkomsten en bewonersbrieven blijven bestaan, zo belooft de gemeente. Op het platform komt de informatie uit deze fysieke bijeenkomsten en de digitale inbreng samen. Het platform is een van de stappen die de gemeente zet om de relatie en betrokkenheid met inwoners te versterken nadat eerder al is gestart met wijkgericht werken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen