Reconstructie Galvani-, Ohm- en Voltastraat in wijk Oosterheide van start

Foto: CC0 Public Domain/MabelAmber

Vanaf maandag 13 september wordt gestart met de reconstructie van de Galvani-, Ohm- en Voltastraat in de wijk Oosterheide.

Reconstructie drietal straten

Vanaf maandag 13 september start de gemeente met de reconstructie van een drietal straten in de wijk Oosterheide. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om de overlast voor bewoners zoveel mogelijk te beperken. Er wordt gestart met de Galvanistraat, daarna de Ohmstraat en tenslotte de Voltastraat. Kort voordat er in een straat gestart wordt, bezorgt de aannemer een brief met praktische informatie over de uitvoeringsfase bij de directe aan- en omwonenden.

Werkzaamheden

De gemeente wil de leefbaarheid in de buurt verbeteren. De aanpak van deze drie straten vormt daar de start van. Er vinden onder andere verkeerskundige wijzigingen plaats, de straten worden voorzien van duidelijke parkeervakken, er worden klimaatadaptieve maatregelen genomen, groen toegevoegd en de lichtmasten worden omgebouwd naar LED. In de Ohmstraat worden daarnaast een aantal strengen riolering vervangen. De exacte duur van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar de verwachting is dat alles in februari 2022 moet zijn afgerond.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen