Gemeente vraagt inwoners mee te denken over nieuw skatepark

Foto: Pixabay License / greggdavis

De huidige skatebanen in Oosterhout toe aan een onderhoudsbeurt en er zijn aanvragen binnengekomen voor een modern skatepark. Daarom gaat de gemeente Oosterhout gaat in samenspraak met inwoners een nieuw skatepark aanleggen op een nog nader te bepalen locatie. 

Skatepark voor verschillende doelgroepen

Een skatebaan wordt tegenwoordig niet meer alleen door jongeren met een skateboard gebruikt. Verschillende sporten ‘op wieltjes’ hebben er profijt en plezier van, zoals inline skaten, stuntsteppen, longboarden en BMX-en. Inwoners van de gemeente hebben aangegeven behoefte te hebben aan één gave plek om Urban Sports uit te oefenen. De huidige vier skatebanen Slotjesveld, Statendamweg, Vrachelen en Oosterheide zijn daarnaast toe aan een opknapbeurt.

In kaart brengen behoeftes en wensen

De gemeente zal met een enquête in kaart gaan brengen welke behoeften en wensen er zijn. Hoe groot is de vraag naar een skatepark in Oosterhout? Is er voorkeur waar het skatepark moet komen? De gemeente gebruikt hiervoor het platform Doemee.oosterhout.nl Via de link onderaan dit artikel kun je direct je mening geven en het project volgen. Wethouder Arnoud Kastelijns: “Op deze manier kunnen inwoners hun mening geven, meedenken en op de hoogte blijven van het project. Dankzij de mening van de inwoners kunnen we een passend skatepark realiseren die voldoet aan de verschillende wensen en behoeften van de inwoners. Het skatepark zal een voorziening worden voor heel de stad”.

Locatie-onderzoek

Tijdens de eerste fase vindt er naast de enquête ook een locatie-onderzoek plaats. Welke plekken zijn er allemaal geschikt? Binnen de vier huidige plekken is er niet één voorkeurslocatie aan te wijzen. Elke locatie heeft voor- en nadelen. Er zijn mogelijk ook andere plekken aan te wijzen. Als alle (potentiële) locaties in beeld zijn gebracht, worden via Doemee.oosterhout.nl reacties opgehaald bij de gebruikers én omwonenden van de locaties. Daarna zal er een besluit worden genomen over de locatie door het college van Burgemeester en wethouders. Wanneer de locatie bekend is, kan de volgende fase van ontwerpen starten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen