Ook in 2023 gemeentelijke energietoeslag voor huishouden met laag inkomen

Foto: Pixabay.com

Net als in 2022 geeft het Rijk de mogelijkheid aan gemeenten om in 2023 een energietoeslag te geven aan huishoudens met een laag inkomen. De gemeente mag deze energietoeslag pas geven als de wet hiervoor is aangepast. Dit betekent dat de energietoeslag 2023 pas in het tweede halfjaar van 2023 uitbetaald kan worden.

Aanvullende energietoeslag

De gemeente Oosterhout wil huishoudens met een laag inkomen nu al tegemoetkomen in de energiekosten. Daarom gaat de gemeente een aanvullende energietoeslag van € 500 geven aan alle huishoudens die de energietoeslag in 2022 hebben ontvangen. Deze aanvullende energietoeslag wordt automatisch uitbetaald. De gemeente gaat deze betaling uiterlijk eind maart doen en dit gaat automatisch. Je hoeft er dus niets voor te doen.

Energietoeslag 2023

In juli 2023 komt er waarschijnlijk meer duidelijkheid over de energietoeslag 2023 en wie deze kan aanvragen. De gemeente vraagt dan ook of huishoudens die in 2022 geen energietoeslag hebben ontvangen om te wachten tot er meer bekend wordt in juli. Heb je een laag inkomen en nu al geldzorgen? Neem dan contact op met hulpteam van de gemeente Oosterhout..

Hulpteam gemeente

Het hulpteam van de gemeente staat van maandag t/m donderdag klaar om jou te helpen. Het team kijkt samen met jou naar een passende oplossing en regelingen voor jou. Ook als je een zzp-er bent of ondernemer die privé in nood komt kun je de gemeente bellen. Bel naar de gemeente op telefoonnummer 140162. Bel je voor 12.00 uur, dan word je dezelfde dag nog teruggebeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen