Aanpak verouderde vakantieparken: succesvolle pilot geeft inkijkje in de praktijk

Foto: Gemeente Oosterhout

Het revitaliseren van een verouderde camping en tegelijkertijd een nieuwe woonsituatie vinden voor zowel tijdelijke als permanente bewoners van het park, sommigen van hen daar uit nood beland, was vijf jaar geleden een uitdaging voor de gemeente Oosterhout.

Aanpak verouderde vakantieparken

De Oosterhoutse aanpak blijkt vruchtbaar te zijn geweest. Verbinding en vertrouwen zijn de sleutelwoorden. “Onze aanpak draait om actieve betrokkenheid bij de mensen die op de verouderde parken wonen,” legt Daniëlle Steenbergen van de GGD West-Brabant uit. “We starten vanuit vertrouwen, omdat bijna iedereen streeft naar geluk en integratie in de samenleving.”

Beter in beeld

Ondanks de huidige woningnood belanden mensen nog steeds gedwongen op vakantieparken, ook in Oosterhout. De betrokken bestuurders werken gezamenlijk aan oplossingen. Burgemeester Mark Buijs zegt: “We zijn strenger aan de voorkant, maar bieden ook hulp. Hierdoor hebben we deze mensen sneller en beter in beeld dan voorheen.” Wethouder Clemens Piena voegt toe: “De kracht van onze aanpak ligt in de verbinding en het contact met deze bewoners. Door nauw samen te werken met sociale partners boeken we resultaten, met name voor de meest kwetsbaren. En daar draait het uiteindelijk om.”

Revitalisering De Eekhoorn

Lees meer in het eerlijke rapport over de revitalisering van camping de Eekhoorn en de geleidelijke uitstroom van permanente bewoners. Wat gaat goed? Wat kan beter? En hoe vinden we een balans tussen verschillende belangen? Een eerlijk verslag over de aanpak van vakantieparken in Oosterhout, via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen