Stevig Lokaal Jeugdteam in de wijk Dommelbergen

Foto: Geralt by Pixabay

Om jeugdhulp effectiever en doelmatiger te organiseren, wil de jeugdhulpregio in iedere gemeente een ‘stevig lokaal team’ opzetten.

Jeugdhulp

Het aantal jongeren dat jeugdhulp krijgt, neemt flink toe, wat leidt tot hogere kosten. Om jeugdhulp effectiever en doelmatiger te organiseren, wil de jeugdhulpregio West Brabant Oost (WBO) in de vijf deelnemende gemeentes een ‘stevig lokaal team’ opzetten. Dit team van professionals biedt zelf jeugdhulp en kan andere hulp op maat erbij halen. Ze zorgen samen voor de uitvoering, coördinatie en preventie van jeugdhulp.

Stevig Lokaal Jeugdteam

Elke WBO-gemeente start in 2025-2026 met een haalbaarheidsproef om te bepalen wat nodig is voor een succesvol lokaal team. De gemeente Oosterhout begint met een stevig lokaal jeugdteam in de wijk Dommelbergen. Deze proef wordt opgezet in samenwerking met een netwerk van maatschappelijke partners en specialistische aanbieders van jeugdhulp. De vijf WBO-gemeenten willen van elkaar leren om uiteindelijk vanaf 2027 een uniforme inrichting van stevige lokale jeugdteams in de regio te realiseren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen