Eerste Ceedeeke voor de Kaaikrakers

Foto: Kaaikrakers

Inmiddels is het bij de echte carnavalsvierders een vaste prik in de agenda: De eerste zaterdag in het nieuwe jaar is het een soort grote Nieuwjaarsreceptie en kun je iedereen de beste wensen wensen tijdens de presentatie van ’t Ceedeeke. Inmiddels alweer “d’n Achttiende” zilveren schijf die Stichting ’t Ceedeeke heeft gemaakt. Zo trokken de carnavalsvierders gisteren weer hun kieltje uit de kast en dronken zij het eerste caranavalsbiertje van dit jaar in Oud Brabant. Tijdens de CeeDeepresentatie is het altijd de gewoonte om de eerste CeeDee aan een belangrijk persoon(en) aan te bieden. Deze moet natuurlijk Stichting ’t CeeDeeke een warm hart toe dragen, veel voor carnaval betekenen op welke manier en invulling dan ook. Dit jaar viel die eer te beurt aan de Kaaikrakers, die inmiddels al 33 x de Kaaikwèkavond hebben georganiseerd. 

Na alle plichtplegingen trapten de Ladykantjes af met hun liedje, dat 5e werd tijdens de Kaaikwekavond, waarna zij lieten horen dat de “Dames van d’n Ost” een goed stuk muziek kunnen wegzetten. Oud Brabant kreeg het er warm van! Daarna kwamen de Kaaiendonkse 3 Jees die hun nummer onder begeleiding van De Koele Band ten gehore brachten, waarna ze nog een leuk blokje karaokemuziek brachten. Iets heel anders dan we tijdens de cd-presentatie gewend zijn, maar daardoor niet minder leuk. Nadat de Jeugdhofkapel en de Hofkapel een blokje hadden gespeeld ging het verder met de nummer 3 van ’t Ceedeeke, CV De Pierewaaiers, die een ‘Corrie-en-de-Rekels-achtig’ nummer hebben opgenomen onder begeleiding van Jeroen van den Bosch. De nummer 2 van d’n Achttiende is De Koele Band. Voor de gelegenheid hadden zij kun koeienpakken van de Kaaikwek ook weer aangetrokken, zodat het een bont gezelschap werd op het podium. De laatste in het officiële programma was de nummer 1 van ’t Ceedeeke en de winnaar van de Kaaikwektrofee: ’t Simpelfonisch Orkestje. Nadat zij hun nummer “D’n Blits” hadden gespeeld, kwam er nog een heerlijk blokje kapellenmuziek achteraan. Daarmee sloten zij het officiële programma af. Staamp maakte de avond nog af door tijdens de afterparty het dak eraf te blazen.
Mocht je de cd nog niet in je bezit hebben, dan kun je deze o.a. kopen bij Kapper Helmut, de rijdende zuivelwagen van Alexander Scherders, de Oosterhoutse Feestwinkel en Kantoorboekhandel Ron Bourgonje. Online bestellen kan ook. Klik dan hier.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen