Donderdag weer Ponderosa-bingo van d’Askruizen

Foto: d'Askruizen

Traditioneel wordt door Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen de Ponderosa-Bingo georganiseerd op de donderdag voor carnaval. De gratis openbare repetitie wordt dit jaar omgedoopt in de Ponderosa Askruizen Cantus.

Ponderosa Askruizen Cantus

Donderdag voor carnaval is traditiegetrouw door Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen gereserveerd voor de Ponderosa-bingo. De Ponderosa-bingo is ooit begonnen in het gelijknamige Cafe De Ponderosa aan de Rulstraat. Na de sluiting van het café is de bingo noodgedwongen verplaatst naar Café de Beurs. Maar tradities zijn er vooral om te handhaven. Of om ze enigszins bij te stellen, zoals de komende editie met het ‘PAC’: Ponderosa Askruizen Cantus.

Zang- en drinkfestijn

De avond start om 20.00 uur met de openbare/ generale repetitie van Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen, onder befaamde muzikale leiding van Dicky Oomen. Het muzikale gedeelte wordt afgewisseld met een twee-tal rondjes bingo met als kanjer van een ‘hoofd’-prijs, een heuse droogkap! Nieuwkomer dit jaar is het uitbrengen van een liederenbundel, het PAC, waarbij de C staat voor Cantus.

Cantus verbroedert

Met Cantus wordt gedoeld op een zang- en drinkfestijn. Het hoofddoel van een Cantus is het verbroederen, elkaar beter leren kennen aan de hand van samenzang, en het delen van het glas. Zanglustige d’[w]Askruizen Jaap Oomen, Jan Loonen, Henk Kuppens en Richard van Roosendaal zijn hierin leidend. Maar het zijn niet alleen d’[w]Askruizen die van zich laten horen.

Verrassingsoptreden

Op de avond zelf zal er ook een gastoptreden zijn van een Kaaiendonkse topartieste, waarvan de naam angstvallig geheim wordt gehouden. Het PAC is op donderdag 28 februari vanaf 20.00 uur in Café de Beurs aan de Klappeijstraat. Entree is gratis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen