Karin Mertens benoemd tot Ere-Pierewaaier 2019

Foto: Oosterhout Nieuws

Tijdens de uitkeringsavond van de spaarclub van CV De Pierewaaiers in Café ’t Zonneke is zaterdagavond Karin Mertens uitgeroepen tot Ere-Pierewaaier 2019.

Karin Mertens

Het is voor carnavalsvereniging De Pierewaaiers al sinds 1974 de gewoonte om jaarlijks een persoon die veel voor het Kaaiendonkse carnaval doet of heeft gedaan te eren met de titel Ere-Pierewaaier. Karin Mertens ontving de oorkonde en draaginsigne onder andere voor haar unieke carnavalsmuseum ’t Kabinet der Zotheid. In een oude garage aan de Rulstraat heeft Karin een unieke privéverzameling van Carnavaleske historische Zotheden in kabinetten verzameld. Hiermee draagt zij bij aan de documentatie en de promotie van het Kaaiendonkse carnaval.

Mieke Evers-Trommels

Tijdens de jaarlijkse uitkeringsavond van de spaarclub van De Pierewaaiers werd ook Mieke Evers-Trommels in de schijnwerpers gezet. Zij werd benoemd tot Erelid wegens meer dan 50 jaar actief lidmaatschap. Want nog steeds is zij superactief en kunnen De Pierewaaiers altijd op haar rekenen als er kleding gemaakt moet worden of voor een act in de Grote Optocht. Meer dan verdiend kreeg zij het eremetaal opgespeld door voorzitter Gerold van Langh.

Pierewaaiersbal

Komende vrijdag organiseert diezelfde vereniging het weer het Pierewaaiersbal in Café ’t Zonneke. Natuurlijk met optredens van de Kaaiendonkse kapellen, maar daarnaast ook van Mays Kabaol, Vèrrèkes Blaauw en als klap op de vuurpijl het feestduo Helemaal Hollands!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen