“Er zijn nu al 755 unieke BOMBAST-basten genaaid!”

Basten liggen klaar
Basten liggen klaar
Foto: Sjoerd Fotografie

Ruim 755 Basten zijn er inmiddels gemaakt. Op zondag 3 november zullen weer nieuwe Basten kunnen worden opgehaald bij De Schout op de Markt.

BOMBAST Basten

Afgelopen weekend werd er in Productiehuis de Pannehoef door tal van dames weer hard gewerkt om zoveel mogelijk Basten gereed te hebben vóór Elluf Elluf. De dames, gewapend met een goed geoliede naaimachine, schaar, naald, garen en een flinke mok thee, hebben inmiddels alweer de blaren op hun vingers van het naaien. Maar wat is een Bast? Een Bast is een schoudervulling die menig Smulnar bovenop zijn of haar carnavalspak draagt. Ze staat symbool voor saamhorigheid en is kenmerkend voor de Kaaiendonkse carnavalsvierder welke de strijd tegen de zuurpruimerij nimmer zal aflaten.

755 unieke Basten

Iedere Bastendrager krijgt een naam beginnend met de letter ‘B’. Deze naam is uniek in Kaaiendonk en hierdoor is elke Bast ook weer uniek. “Inmiddels zijn er al 755 stuks gemaakt en gelukkig hebben we een aantal geweldige sponsoren die al dit monnikenwerk een stuk draaglijker maken”, aldus Hans van Vugt, voorzitter van Stichting BOMBAST. Hij vervolgt: “Met een laser worden de benodigde lappen stof precies op de juiste maat gesneden. Dit scheelt een hele hoop knip werk. Ook worden de namen van elke Bast op een leren label geprint en krijgt iedereen een certificaat met zijn of haar Bastennaam erop.

Basten-Oplap-En-Reperatie-Service

Iedereen waarvan zijn of haar Bast klaar is kan een email verwachten dat de bestelde Bast klaarligt. Op de afhaaldag kunnen niet alleen Basten afgehaald worden die eerder zijn besteld, maar je kan ook een Bast brengen die opgelapt moet worden. Sommige Basten hebben het in het heetst van de strijd namelijk zeer zwaar gehad afgelopen carnaval. Hiervoor realiseert de stichting een heuse Basten-Oplap-En-Reperatie-Service tijdens deze dag. Kom langs met je Bast en tegen betaling van een gulle lach zal een van de dames je Bast weer in volle glorie herstellen! Je bent welkom op zondag 3 november in Grand Café de Schout aan de Markt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen