Vrienden van Mienus helpen met een grote glimlach!

Oud-Prinsen van Kaaiendonk in 2020
Oud-Prinsen van Kaaiendonk in 2020
Foto: Ruben van Straten (OCS De Smulnarren)

Afgelopen zondag was er weer de jaarlijkse bijeenkomst van de Vrienden van Mienus in ’t Zonneke aan de Zandheuvel.

Vrienden van Mienus

De Vrienden van Mienus zijn opgericht om een bijdrage te leveren aan het feest waar zij zelf jaarlijks van genieten. Hierbij richten de Vrienden van Mienus zich op specifieke doelgroepen zoals jeugd, ouderen en mensen met een beperking. Als velen een bijdrage leveren wordt het Carnaval een echt feest ‘van iedereen’, is de gedachtengang van de Vrienden van Mienus. Sinds enkele jaren worden clubs en verenigingen gevraagd om carnavalsinitiatieven voor te dragen die een extra financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Initiatieven die bijdragen aan een nog mooier en kleurrijker carnaval in Kaaiendonk.

Drie pitches

Er waren ook dit jaar weer fantastische ideeën ingezonden die de doelgroep van ‘de Vrienden’ aangaan. Drie daarvan mochten een pitch, een kleine presentatie, doen over hun initiatief. Bas Burger vertegenwoordigde De Pannehoef dat met carnaval een begrip is met het gezinscarnaval De Kleine Kaai. Ook gaf hij aan dat de Pannehoef graag mee wil denken met initiatieven zoals optredens, repetitieruimtes enz. Dat klinkt dus als muziek in ieders oren! Over muziek gesproken: Er is een nieuwe jeugdkapel opgericht! ‘Doorgestreept’ is de naam. Oprichter Nikky van Vugt liet Thijs de Graaf een woordje doen! Delegeren noemen ze dat! Zij zoeken natuurlijk middelen voor bijvoorbeeld instrumenten; kleding; arrangementen enz. Thijs gaf aan dat ze te weinig zakgeld kregen om alles te bekostigen. Uit de zaal werd nog een krantenwijk geopperd maar ook dit zou niet genoeg zijn. Als laatste pitch kwamen Pim Beumer, zijn moeder en Helmut Fleischacker namens het TICO huis op het podium. Zij zijn druk bezig in de Mienushal met een wagen voor de optocht maar hebben eigenlijk nog kleding nodig.

Stemmen maar!

Alle aanwezige Vrienden van Mienus hadden bij het ophalen van het nieuwe jaarplaatje voor hun ketting ook een stembiljet gekregen om aan te geven welk initiatief gesteund zou moeten worden. Na de stemronde was het duidelijk: Het TICO huis mag het mooie bedrag van 555 euro besteden, de jeugdkapel Doorgestreept krijgt 333 euro en De Pannehoef mag 222 euro van de Vrienden van Mienus besteden.

Meer informatie

Heb jij ook een leuk carnavalsinitiatief dat wel een financieel steuntje in de rug kan gebruiken? Volgend jaar delen de Vrienden van Mienus wederom drie cheques uit. Stuur jouw idee aan [email protected] en mogelijk wordt jouw idee uitgekozen om te pitchen voor de Vrienden. Wil jij ook Vriend van Mienus worden, dan kun je meer informatie en het inschrijfformulier vinden via de onderstaande link. Je krijgt na inschrijving automatisch een uitnodiging om volgend jaar ook langs te komen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst en mee te stemmen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen