Ton Schoenmakers door Prins Mienus XIV onderscheiden met ’t Klimmend Kaaike 2021

Foto: Joep Heinen

Op zaterdag 13 februari 2021 werd voor de tweede keer ’t Klimmend Kaaike door Prins Mienus XIV uitgereikt. Dit jaar is die eer voor Ton Schoenmakers.

’t Klimmend Kaaike

Zaterdagmorgen werd voor de tweede keer in de geschiedenis ’t Klimmend Kaaike uitgereikt. Een onderscheiding die wordt uitgereikt aan iemand die zorgt voor de fundering van het Kindercarnaval. De spreekwoordelijke schouders waarop de jeugdprins of -prinses kan gaan staan en waardoor het Snotnarrencarnaval kan klimmen tot op grote hoogte. Vorig jaar ontvingen Wim van Ham en Frans Jansen als drijvende kracht in de Mienushal voor de bouwwerken van Kaaike het allereerste exemplaar van ’t Klimmend Kaaike.

Ton Schoenmakers

De eer ging voor dit jaar naar Voorheen OntzettendHoogheid Prins Mienus X, in het normale leven Ton Schoenmakers. Hij was de eerste mentor van Kaaike 1 en hielp zodoende mee met het waardig vervullen van deze nieuwe rol. Van de laarzen tot het influisteren van dingen op het podium, door Ton zijn aanwezigheid kon Kaaike klimmen. Ook de jaren daarna is hij actief gebleven als een van de drijvende krachten van het Kaaiendonkse Jeugdcarnaval. Kijk hieronder naar het filmpje van de uitreiking.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen