Ook Ut Klein Sint Janneke kan voortaan de Bastvlag uithangen

Met nog precies 111 dagen voor de 11e van de 11e heeft CV Bombast 1884 vrijdagmiddag een unieke Bastvlag cadeau gedaan aan museum Oud Oosterhout.

111 dagen voor 11/11

Vrijdag was het nog precies 111 dagen voor 11 november, de start van het nieuwe carnavalsseizoen. Voor de mannen van CV Bombast 1884 (niet te verwarren met Stichting BOMBAST) een unieke kans om de replica van de Sint Jansbasiliek in Museum Oud Oosterhout ook van een Bastvlag te voorzien. Deze werd speciaal op dezelfde schaal gemaakt als de kleine versie. Zelfs de stok kreeg hetzelfde diameter, maar dan op schaal. Even leek het niet 100% hetzelfde te zijn, want ‘de oranje dop’ aan het einde van de stok zat er nog niet aan. Maar ook daar hadden de vrijwilligers van Oud Oosterhout uiteraard aan gedacht!

Hoogtijdagen

Om 17.11 uur werd door de mannen van de carnavalsvereniging voor het eerst de Bastvlag uitgehangen aan de miniatuurversie van de Sint Jansbasiliek. Waar zij normaal een flinke trap omhoog moeten om de enorme Bastvlag uit te hangen op de echte toren van de echte Sint Jansbasiliek, was dat nu een stuk eenvoudiger. Onder het motto #hangtumboituh! beloofde voorzitter Guido Zuur van Museum Oud Oosterhout in de toekomst op hoogtijdagen ook de Bastvlag uit te hangen op Ut Klein Sint Janneke tussen de andere 270 miniaturen van Oosterhout rond 1900. Je kunt Museum Oud Oosterhout bezoeken van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link. En klik links onderin de foto op fotoserie voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen