Boeiende GPS-zoektocht tijdens Wereld Kinderdag

Foto: WereldKinderDag Oosterhout

Nog even en dan is het weer Wereld Kinderdag. In Oosterhout wordt dat zondag 29 september van 12.00 tot 17.00 uur gevierd op de Heuvel. (Door Paula Pols)

GPS Zoektocht

Ook Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout heeft dan een leuke activiteit in petto voor kinderen van de basisschoolleeftijd: een GPS-zoektocht langs tal van gedenkwaardige plekken in de stad, die allemaal te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. Met aansluitend een quiz die aan het eind van de tocht wordt gehouden.

Wat heb je nodig?

Wat heb je ervoor nodig: een mobiele telefoon met daarop de apps izi.travel en kahoot! (met een uitroepteken). Daarmee meld je je bij de kraam van de heemkundekring op de Heuvel, waar je verdere instructies krijgt over de zoektocht.Deelnemers jonger dan 10 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene meedoen; voor de overige deelnemers geldt dat zij minimaal met twee personen moeten zijn. Dat kan een vriend(innet)je zijn, maar ook een vader, moeder, zus, broer, opa of oma natuurlijk.

Doe mee!

De wandeling is zo’n 3 kilometer lang en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er een interactieve quiz, waarbij achtereenvolgens tien vragen op een beeldscherm worden getoond. Kinderen kunnen met hun telefoon antwoorden, waarbij de score centraal wordt bijgehouden. De winnaar vergaart eeuwige roem en voor alle deelnemers is er achteraf een leuk presentje. Wie mee wil doen, kan zich ter plekke inschrijven, maar liever nog van tevoren via e-mail [email protected]. Daar kun je ook terecht met eventuele vragen of verzoeken om extra informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen