Stichtingenmarkt en seizoensopening Museum Oud Oosterhout

Foto: Piet van Ham / Museum Oud Oosterhout

Op zaterdag 6 en zondag 7 april wordt er op het terrein van Museum Oud Oosterhout een Stichtingenmarkt georganiseerd.

Stichtingenmarkt

Tijdens de Stichtingenmarkt op zaterdag en zondag stellen verschillende stichtingen zich voor, waar bezoekers een inzicht krijgen in hun activiteiten en onderlinge samenwerking. Op zondag 7 april vindt de jaarlijkse Seizoensopening plaats. Het museum opent om 11.00 uur en rond 13.00 uur zal onze voorzitter de officiële openingshandeling verrichten. Gedurende de hele dag zal er livemuziek zijn van de Ladykantjes en Kzoutniewete. Alle huisjes zijn weer buiten opgesteld en het museumpark en de binnenruimtes zijn volledig gereedgemaakt door de vele vrijwilligers.

Nieuw in het museum

Een nieuwe toevoeging aan de museumcollectie is een beeld ‘Opbloeiend Oosterhout’ van Gert-Jan Groenendijk dat voorheen in het Slotpark stond. Daarnaast is er ruimte gemaakt in de permanente collectie voor de geschiedenis, voorwerpen en foto’s van de eens zo belangrijke aardewerkfabriek De Toekomst, gelegen aan de Bredaseweg. De expositie over de (verweesde) Slotbosse Toren is te bezichtigen, evenals het kunstwerk van de Slotbosse Toren, gemaakt door Peter Nuijten. De drukkerij is ook geopend en operationeel. En tot slot is de oude, door de vrijwilligers gerestaureerde en functionele ijscokar van La Venezia te bewonderen.

Meer informatie

De Stichtingenmarkt is op zaterdag 6 en zondag 7 april tussen 11.00 en 17.00 uur. De seizoensopening is zondag om 13.00 uur. De toegang tot Museum Oud Oosterhout is dit hele weekend gratis. Museum Oud Oosterhout is te vinden aan de Bredaseweg, naast restaurant Paradijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen