Bijeenkomsten Dementie en (N)u voor alle Oosterhoutse mantelzorgers

Foto: Surplus

Op donderdag 18 april start Surplus met deze bijeenkomsten Dementie en (N)u voor mantelzorgers die te maken hebben met dementie. 

Dementie en (N)u

De bijeenkomsten Dementie en (N)u helpen mantelzorgers en familieleden om dementie te begrijpen en hiermee om te gaan. Gedurende acht bijeenkomsten worden mantelzorgers voorzien van tips en handvatten voor de zorg voor hun dierbare met dementie, met een focus op zelfzorg. Het omgaan met dementie omvat immers meer dan alleen het omgaan met geheugenverlies. Gedurende de acht bijeenkomsten worden diverse thema’s behandeld, zoals het begrijpen en omgaan met veranderingen in beleving en gedrag, communicatie, regelgeving, veiligheid en zelfzorg. De specifieke onderwerpen worden aangepast aan de behoeften van de groep.

Breng je familielid met dementie mee

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mantelzorgers in de gemeenten Oosterhout en Geertruidenberg die zorgen voor een ouder of partner met dementie. Deelname is kosteloos. Als het familielid met dementie niet alleen kan blijven, is er op dezelfde tijd een ontmoetingsplek in De Slotjes waar zij een gezellige en stimulerende ochtend kunnen hebben terwijl de mantelzorgers de bijeenkomst bijwonen.

Meer informatie

De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 18 april van 10.00 tot 12.00 uur in Activiteitencentrum De Slotjes, Slotjesveld 15. Voor aanmelding of meer informatie over mantelzorgondersteuning kun je contact opnemen met Surplus Mantelzorg via 0162-748600 of [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen