Extra versmalling in Zeislaan om snelheid te verminderen

Soortgelijke paaltjes op de Keiweg
Soortgelijke paaltjes op de Keiweg
Foto: Gemeente Oosterhout

De gemeente gaat in de Zeislaan ter hoogte van basisschool De Pionier twee extra verkeerseilanden installeren om de snelheid van het verkeer te verminderen.

Versmalling Zeislaan

De gemeente gaat fysieke maatregelen nemen om de gemiddelde snelheid die op de Zeislaan wordt gereden te verlagen. Aan het begin van de Zeislaan liggen op dit moment al twee verkeerseilanden en een drempel. Ter hoogte van basisschool De Pionier plaatst de gemeente twee verkeerseilanden. Deze komen tegenover elkaar te liggen waardoor er een versmalling ontstaat. Dit heeft als doel om de snelheid van het verkeer te remmen. Er zal tussen de verkeerseilanden geen drempel geplaatst worden in verband met de geluidsoverlast.

Nieuwe verkeerseilanden

De verkeerseilanden bestaan uit betonnen elementen met een lichte kleur. Bovenop de eilanden zullen flexibele zwart-witte palen worden geplaatst. Soortgelijke verkeerseilanden zijn met succes geïmplementeerd op de Prins Frederikstraat en de Keiweg. De verkeerseilanden zullen parallel langs de rode strook asfalt worden geplaatst, zodat er voldoende ruimte blijft voor fietsers om langs de eilanden te rijden.

Aanpassing van bebording

Naast de verkeerseilanden zullen ook de portalen met bebording aan het begin van de straat worden aangepast. Hier zullen borden met een maximumsnelheid van 30 km/u worden geplaatst. De vervanging van deze portalen zal op een later moment worden uitgevoerd. Wanneer exact is op dit moment nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen